zkSync (ZK) nedir?

zkSync (ZK), Ethereum üzerinde inşa edilen ve zk-rollup teknolojisini kullanarak ikinci katman ölçeklenebilirlik çözümü sunan bir blokzincirdir. Ağın kripto parası ZK’dir. 

zkSync ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

zkSync, Alex Gluchowski’nin 2018 yılında kurduğu Matters Labs isimli bir blokzincir şirketi tarafından geliştirilmiştir. ZK ise 17 Haziran 2024’de piyasaya sürülmüştür.

zkSync’in altyapısı

ZK, Ethereum ağı üzerinde zk-rollup teknolojisi kullanılarak inşa edilmiştir.

zkSync kullanıcılarına ne vadediyor?

zkSync, Ethereum ağında daha hızlı, düşük maliyetli ve güvenli işlemler sunan bir ikinci katman çözümüdür. Bu teknolojisiyle zkSync, işlem ücretlerini düşürür ve işlem sürelerini hızlandırır, Ethereum’un güvenlik ve merkeziyetsizlik avantajlarını korur. Ayrıca, geliştiriciler için EVM uyumluluğu, kullanıcılar için ise kullanıcı dostu bir deneyim sağlar. Çapraz zincir uyumluluğu ile varlık transferlerinde esneklik imkanı tanır.

zkSync madenciliği yapılıyor mu?

ZK, madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir.

En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

ZK, bugüne dek en yüksek fiyatını 0,321 dolar ile 17 Haziran 2024’te görürken, en düşük fiyatını 0,08305 dolar ile 5 Ağustos 2024’te gördü. Toplam arzı 21.000.000.000 ZK olan kripto paranın dolaşımdaki arzı ise 3.675.000.000 ZK’dır.

Paribu’da zkSync işlemleri nasıl yapılıyor?

Paribu’da zkSync işlemlerinizi yapmak için tıklayın.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN