LayerZero, zincirler arası hızlı ve kolay iletişim için tasarlanmıştır ve birden fazla (omnichain) zincirin birlikte çalışabilmesini sağlayan bir protokoldür. Yönetişim token’ı ise ZRO’dur.
LayerZero ne zaman ve kim tarafından kuruldu?
LayerZero protokolünün hayata geçmesini sağlayan şirket olan LayerZero Labs, Bryan Pellegrino, Ryan Zarick ve Caleb Banister tarafından 2021 yılında kurulmuştur. LayerZero ZRO ise 2024 yılında piyasaya sürülmüştür.
LayerZero’nun altyapısı
LayerZero, Ethereum, Solana ve Aptos dahil olmak üzere birden fazla blok zincirini destekleyen bir omnichain birlikte çalışabilirlik protokolü olarak tasarlanmıştır.
LayerZero kullanıcılarına ne vadediyor?
LayerZero’nun birincil hedefi zincirler arası iletişimi mümkün kılmaktır. Bu, kullanıcıların varlıklarını ve verilerini farklı blokzincirler arasında zahmetsizce aktarabilmesini mümkün kılar. LayerZero’nun mimarisi, güvenliği birden fazla varlık arasında dağıtarak önemli ölçüde artırır. Bir işlemin doğrulanması için hem aktarıcıların hem de oracle’ların o işlem üzerinde mutabık kalması gerekir. Bu durum dolandırıcılık veya saldırı riskini azaltır. Protokolün etkin tasarımı, çok sayıda zincirler arası işlemin tıkanma olmadan gerçekleşmesini sağlar. Bu ölçeklenebilirlik, özellikle merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT gibi alanlarda zincirler arası etkileşimlere yönelik artan talebi karşılamak için önemlidir.
LayerZero madenciliği yapılıyor mu?
ZRO, madenciliği yapılan bir kripto para türü değildir.
En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz
ZRO, bugüne dek en yüksek fiyatını 4,80 dolar ile 20 Haziran 2024’te görürken, en düşük fiyatını 2,47 dolar ile 27 Haziran 2024’te gördü. Toplam arzı 1.000.000.000 ZRO olan kripto paranın dolaşımdaki arzı ise 110.000.000 ZRO’dur.
Paribu’da LayerZero işlemleri nasıl yapılıyor?
Paribu’da LayerZero işlemlerinizi yapmak için tıklayın.