Filecoin Nedir?

Filecoin, kullanıcıların dijital verilerini güvenli ve verimli bir şekilde saklamalarını sağlayan merkeziyetsiz bir dosya depolama ve paylaşım ağıdır. Yönetişim token’ı ise FIL’dir.

Filecoin ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Filecoin, Interplanetary File System’i (IPFS) de yaratan Juan Benet tarafından kurulmuştur ve FIL 2017 yılında piyasaya sürülmüştür.

Filecoin’in altyapısı

Filecoin, kendi blokzincir ağı üzerinde inşa edilmiştir.

Filecoin kullanıcılarına ne vadediyor?

Filecoin açık kaynak kodlu ve merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir; bu da tüm yönetimin topluluğun elinde olduğu anlamına gelmektedir. Filecoin platformunda, geliştiriciler Dropbox veya iCloud gibi bulut dosya depolama hizmetleri oluşturma fırsatına sahiptir. Herkes Filecoin’e katılabilir ve verilerini depolamaya başlayabilir veya başkası için alan sağlayarak para kazanabilir. Geliştiriciler, Filecoin’in verimsiz dosya depolama ve sorununu çözdüğünü belirtmektedir.

Filecoin madenciliği yapılıyor mu?

FIL, madencilik modeli kullanılan bir kripto para türüdür.

En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

FIL, bugüne dek en yüksek fiyatını 237,24 dolar ile 1 Nisan 2021’de görürken, en düşük fiyatını 1,83 dolar ile 30 Ağustos 2019’da gördü. Toplam arzı 1.960.076.062 FIL olan kripto paranın dolaşımdaki arzı ise 575.806.188 FIL’dir.

Paribu’da Filecoin işlemleri nasıl yapılıyor?

Paribu’da Filecoin işlemlerinizi yapmak için tıklayın.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN