ERC-20; Ethereum platformunda var olan tokenlerin işlevsel hale gelmesi için uygulanan standartların genel tanımıdır. ERC; “Ethereum Request For Comments” anlamına gelir, 20 de onu özelleştiren kimlik numarasıdır.
ERC-20’nin yapısı
ERC-20 standartları, zorunlu ve isteğe bağlı olmak üzere iki gruba ayrılır. Ethereum ağında bulunan ve işlevsel hale gelmesi beklenen tüm tokenlerin zorunlu standartları karşılıyor olması gerekir. Zorunlu standartlar, akıllı sözleşmelerin kaynağını oluşturur. Geliştiricilerin, söz konusu Ethereum ağı tokeninden eşit sayıda sahip olmaları gerekir ve bu eşitlik dengelendiğinde, transfer işlemi devreye girer. Akıllı sözleşmeler aracılığıyla transfer yapılacak para biriminin varlığı ve sayısı kontrol edilir. İki kullanıcı arasında transfer yapılması için de transfer form olarak adlandırılan sistem devreye girer. Tüm koşullar uygun olduğunda yapılması talep edilen işlem hayata geçer.
ERC-20 nasıl çalışır?
ERC-20, sadece Ethereum ağında çalışan ve başka ağlarda işlev göstermeyen bir sistemdir. Daha kolay, hızlı ve güvenli bir yatırım ekosistemi yaratmayı amaçlar. Tek tip bir teknoloji söz konusu olduğu için platforma dahil olan tokenlerin takip edilebilirliği daha kolaydır ve işlemlerin de hızını arttıran bir etkiye sahiptir. Farklı sistemlerde yeni bir token dahil olduğunda tüm düzen yeniden uyarlanmak zorunda kalır ve işlemler uzun sürer. ERC-20 bunu ortadan kaldırmak için standartlarını baştan belirlediğinden dolayı, ekosisteme dahil olan tokenler, kolayca uyum sağlayarak, hızla çalışmaya başlar.
ERC-20’nin geleceği
Ethereum geliştiricileri, bu sistemi daha da iyi hale getirmek için üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. Bu çalışmalarla birlikte güçlenmeye devam eden ERC-20 standartları ve altyapısı, kripto para dünyası için büyük fayda sağlıyor ve sağlamaya da devam edecek görünüyor.