Axelar (AXL) nedir?

Axelar, web3 için güvenli zincirler arası iletişim sağlayan bir platformdur. Proje, protokol paketi, araçları ve API’leri aracılığıyla merkeziyetsiz otonom uygulama (dApps) geliştiricilerine kesintisiz zincirler arası iletişim sağlar. Yönetişim token’ı AXL’dir.

Ne zaman ve kim tarafından kuruldu?

Axelar, Georgios Vlachos and Sergey Gorbunov tarafından 2020 yılında kuruldu ve AXL, 2022’de piyasaya sürüldü.

AXL’nin altyapısı

Axelar, Ethereum blokzinciri üzerinde geliştirilen bir ERC-20 token’ıdır.

Kullanıcılarına ne vadediyor?

Axelar, dinamik bir doğrulayıcı üzerinden zincirler arası güvenli iletişim kurar. Ayrıca, uygulama geliştiricilerin yeni bir programlama dili öğrenmelerine gerek kalmadan çapraz zincir oluşturmalarını kolaylaştıran protokoller, API’ler ve geliştirici araçları sağlar. Merkeziyetsiz bir doğrulayıcı ağı tarafından desteklenen Axelar’a herkes katılabilir, üzerinde projeler inşa edebilir. Uygulama geliştiriciler, mesajları yönlendiren ve proof-of-stake (PoS) mutabakat mekanizması aracılığıyla ağ güvenliğini sağlayan bir ağın üzerindeki basit bir API ile etkileşime geçebilir ve yeni bir programlama dili öğrenmeye gerek kalmadan çapraz zincir uygulamaları geliştirebilir.

Axelar madenciliği yapılıyor mu?

Axelar, madenciliği yapılan bir token değildir.

En düşük fiyat ile en yüksek fiyat ve toplam arz

Axelar, bugüne dek en yüksek fiyatını 2.66 dolar ile 1 Mart 2024’te görürken, en düşük fiyatını 0.3136 dolar ile 26 Ekim 2023’te gördü. Toplam arzı 1.070.075.609 AXL olan kripto paranın dolaşımdaki arzı ise 689.518.445 AXL’dir.

Paribu’da Axelar Token işlemleri nasıl yapılıyor?

Paribu’da Axelar işlemlerinizi gerçekleştirmek için tıklayın.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN