Yarının Dünyası’nda Yekta Kopan’ın bu haftaki konuğu Barış Özcan. Bugüne kadar bilim, teknoloji, sanat alanlarında kendine has üslubuyla bilgiler veren Özcan, bu kez kendi hikâyesini anlattı.
Koronavirüsün bireysel etkilerini, içerik üretmeye nasıl başladığını ve sürecin nasıl geliştiğini anlatan Özcan, kripto para dünyasıyla ilgili hazırladığı videolara da değindi.
“Youtube’un seçtiği 12 değişim elçisinden biri” seçilen Özcan, “Sosyal medyanın dezavantajları vardır ya, biri de nefret söylemleridir. Herkesin her şeyi söyleyebilme özgürlüğünü tam kavrayamamasına karşın, iyi içerik üreten insanlar da var dendi. Dünya çapında bu tür elçileri seçti kendisine ve ilk 12 kişi içinde ben de vardım. Hatta bize ortak çalışmalar da yaptırdılar” dedi.
“NFT bir değer kaydıdır”
Kopan ve Özcan gündem oluşturan NFT konusuna da değindi. Özcan, NFT’nin biricikliğin ve özgünlüğün değer kaydı olduğunu ifade etti. “Hatta arsaların, tapu/kadastro tarafından tescillenmesi ile birebir aynıdır” diyerek örneklendirdi.
Bununla birlikte bu dönemde NFT’nin sansasyonel ilerlediğinin de altını çizdi.
Kripto para ve blokzincir yeni bir kavram
Yayında Akademetre ve Paribu iş birliğinde geçtiğimiz yıl yapılan “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması” da konuşuldu. Özcan konuyla ilgili olarak şunları aktardı:
“Bu yapılan araştırmayı çok değerli buluyorum. Öncelikle eksiklerimizi tanımlamamız gerekiyor ki, nasıl strateji geliştirebileceğimizi anlayabilelim. 4 yıl önce bunu neredeyse kimse bilmiyordu, yeni bir kavram.”
Barış Özcan’ın Yarının Dünyası’nı inşa edenlerle ilgili ürettiği içerikler, blokzincir ile kripto paralarla ilgili görüşleri ve daha fazlası için videonun tamamını izleyebilirsiniz.
Bu içerik en son 9 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.