Yasin Oral: “Türkiye’nin kripto varlık düzenlemesinde erken aksiyon alması önemli”

Yasin Oral, BloombergHT’de Açıl Sezen’in sunduğu “Finans Merkezi” programına konuk oldu. Programda Türkiye’de kripto varlık düzenlemeleri, Paribu’nun teknoloji yatırımları ve sektörün geleceği üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Yasin Oral, Türkiye’nin kripto düzenlemelerinde erken aksiyon almasını önemli bulduğunu belirtti. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) bu süreçteki esnek ve ileri görüşlü tutumuna dikkat çeken Oral, kamu otoritelerinin ani ve sarsıcı adımlar atmak yerine dikkatli bir yol izlediğini vurguladı. Türkiye’nin bu alandaki potansiyelini uluslararası etkinliklerde de gözlemlediğini söyleyen Oral, Türk ekosisteminin yurt dışındaki saygınlığını ve bu pazardaki öneminin altını çizdi.

“Saklama hizmetlerinde öncü konumdayız”

Oral, Paribu’nun sektördeki en önemli hizmetlerinden birinin saklama teknolojisi olduğunu belirtti. Paribu’nun dört yıldır dijital varlık saklama hizmetleri üzerine çalıştığını ifade eden Oral, bu hizmeti tamamen şirket içinde geliştirdiklerini ve Türkiye’de bu alanda tek olduklarını söyledi. Dünyada da bu teknolojiye sahip çok az şirket bulunduğunu vurgulayan Oral, Paribu’nun bu alanda öncü olduğunu dile getirdi.

“Regülasyonlar teknolojinin geleceğini şekillendirecek”

Kripto sektörü için regülasyonların önemine değinen Yasin Oral, Paribu’nun bu süreçte her zaman uyumlu hareket ettiğini belirtti. Regülasyonların teknolojinin geleceğine dair yol gösterici olacağını ifade eden Oral, Paribu’nun bugüne kadar ekosisteme yön gösterecek şekilde, zaten her zaman regülasyon varmış gibi davrandığını, buna her adımda dikkat ettiğini belirtti. 

“Dijital varlıkların saklanması gelecekte kilit bir rol oynayacak”

Kripto varlıkların yanı sıra tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarının saklanmasının gelecekte büyük bir ihtiyaç haline geleceğini söyleyen Yasin Oral, bu alandaki potansiyeli gördükleri için ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Gelecekte gayrimenkuller gibi birçok gerçek dünya varlığının tokenize edilip, kullanıcılarla buluşacağını ve bu varlıkların güvenle saklanmasının önemli olacağını belirten Oral, Paribu’nun bu ihtiyacı şimdiden çözdüğünü vurguladı.

“Kripto teknolojilerinin hayatımızı dönüştürme gücü var”

Son olarak Metaverse ve NFT gibi teknolojilerin hala büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Yasin Oral, bu tür teknolojilerin fiyatlardan bağımsız olarak hayatımızı dönüştürebileceğini söyledi ve bu alanda pek çok gelişme yaşanabileceğinin altını çizdi.

Yasin Oral’ın sektördeki gelişmeler, Paribu’nun teknoloji yatırımları ve gelecekteki planları hakkında yaptığı açıklamaları Paribu Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Bu içerik en son 3 Ekim 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN