Voodoo, BeReal’ı satın alıyor 

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Voodoo, BeReal’ı satın alıyor

Oyun yayıncısı Voodoo, BeReal isimli sosyal ağı satın alıyor. Helix Jump ve Crowd City gibi popüler oyunların yayıncısı olan Voodoo, BeReal’i yaklaşık 537 milyon dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Voodoo, BeReal ile kullanıcı kitlesini genişletmeyi planlarken, sosyal ağın yeni özellikler geliştirmesine de yardımcı olacak. Satın alma kapsamında, BeReal’in kurucusu ve CEO’su Alexis Barreyat, geçiş süreci sonrası Voodoo’dan ayrılacak. 40 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan BeReal kullanıcıların telefonuna bir bildirim gönderiyor ve saniyeler içinde kamerayı açıp o an bulunduğu ortamda ön ve arka kamerayla çekilen fotoğrafı paylaşmanızı bekliyor. Özellikle 2022’de popüler olan uygulama, kendisini sansürsüz ve gerçek bir sosyal medya olarak konumlandırıyor.

Metamask, cüzdan içine bir web3 oyun dizini koyacak

Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Metamask, HyperPlay ile iş birliğine gittiğini açıkladı. Buna göre platform üzerinde bir ‘web3 oyun dizini’ oluşturacak. MetaMask oyun dizini, oyun keşfi ve oyun içi varlıkların yönetimini tek bir yerden sunacak. Metamask’in bu projeyle amacının web3 kullanıcı deneyimini iyileştirmek olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada HyperPlay, Apple ve Steam gibi oyun geliştiricilerden yüzde 30 ücret alan platformların aksine, oyun içi ekonomilerden veya platforma dahil edilmek için listeleme ücreti almayacağını açıkladı. Son özelliği MetaMask Snaps ile entegre olduğu ödeme araçları ve uygulamaları da hızla büyüten Metamask web3 dünyasının en önemli oyuncularından biri.

Netflix oyun kataloğunu genişletiyor

Oyun dünyasına ilgi duyan YouTube ve LinkedIn gibi teknoloji devleriyle birlikte bu stratejiyi ilk deneyenlerden biri olan Netflix; Tales of the Shire dahil olmak üzere14 yeni oyunu kataloğuna eklediğini duyurdu. Bu oyunlar arasında Netflix’in kendi programlarına dayanan orjinal oyunlardan, ilk kez mobil cihazlara gelen klasik PC oyunlarına ve yepyeni oyunlara kadar çeşitli yapımlar yer alıyor. Listedeki bazı oyunların çıkış tarihi yok ve “yakında” olarak listeleniyor.

Bu içerik en son 5 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN