Ubisoft’tan web3 oyunları hamlesi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Ubisoft’tan web3 oyunları hamlesi

Ubisoft yaptığı bir açıklama ile web3 teknolojisini kullanan yeni oyunlar geliştirdiğini duyurdu. Ubisoft’un blockchain oyunlarına öncülük eden ismi Nicolas Pouard, bir röportajında Ubisoft’un 2021 yılında Ghost Recon oyunlarıyla web3 dünyasına girdiğini ve Ubisoft’un blokzincir altyapısı olan Quartz üzerine çalışmaya başladığını belirtti. Bu süreçte toplulukla yakın çalışma ve teknoloji olgunlaşmasının öneminin farkında olduklarının da altını çizdi. Ubisoft bugünlerde bilhassa Asya’ya odaklanıyor ve iki farklı web3 oyununu bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor.

Sui ve Google Cloud iş birliği

1. katman blokzincir ve akıllı sözleşme platformu Sui, Google Cloud ile iş birliği yaptığını duyurdu. Meta’nın’ Libra ve Diem projelerinin çekirdek araştırma ekibi tarafından kurulan Sui; güvenlik, ölçeklenebilirlik, geliştirici araçları ve kullanıcı deneyimleri de dahil olmak üzere web3 alanındaki önemli zorluklarla başa çıkmak için Google ile ortaklık kuracağını belirtti. İş birliği kapsamında Google Cloud, Sui blokzinciri verilerini BigQuery genel veri kümelerine entegre etti, geliştiricilere güçlü analiz araçları sunarak yeni içgörüler ve yenilikçi merkeziyetsiz uygulamalar ortaya çıkarmalarına olanak tanıdı. Google ayrıca, Google Cloud’un yapay zekâ platformu olan Vertex AI’ı Move programlama dilinde eğiterek web3 geliştiricilerin kod oluşturma ve hata ayıklama süreçlerini geliştirmelerine yardımcı olmayı planlıyor. Sui’nin öne çıkan zkLogin teknolojisi ise, geleneksel (web2) ve merkeziyetsiz (web3) uygulamalar arasındaki boşluğu dolduruyor. OAuth kimlik bilgilerini kullanarak, Sui üzerinde kripto cüzdanları ve dApps’leri sorunsuz bir şekilde doğrulamayı mümkün kılıyor. Google Cloud bir süre önce de Solana ile iş birliği açıklaması yapmıştı.

Immutable’dan 50 milyon dolarlık ödül programı

Web3 oyun platformu Immutable, 50 milyon dolarlık bir oyun ödül programı başlattığını duyurdu. Immutable, “tarihin en büyük web3 oyun görevi ve ödül programı” olarak adlandırdığı bir girişime ‘The Main Quest’ adını verdi. Oyunculara 50 milyon dolarlık token ödülü ayırdığını açıklayan şirket, ayrıca ekosistemlerinde şu anda geliştirilmekte olan 270’den fazla oyun olduğunu ve bunlara Illuvium ve MetalCore gibi yüksek profilli oyun projelerinin de dahil olduğunun altını çizdi.

Bu içerik en son 8 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN