Tether iş gücünü artırıyor 

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Tether iş gücünü artırıyor

Tether CEO’su Paolo Ardoino The Block’a verdiği demeçte 2025 yılının ortasına kadar şirketin iş gücünü iki katına çıkarmayı planladıklarını belirtti. 50 ülkede faaliyetlerine devam eden Tether’in şu an yaklaşık 100 kişilik bir iş gücü var. Tether’in 2024’ün ilk yarısında 5.2 milyar dolarlık rekor bir kâr elde etmesini sağlayan önemli büyüme sağlamasının ardından, CEO şirketin stratejik genişleme ihtiyacını fark ettiğini ve çalışan sayısını 200’e yaklaştırmak istediğini dile getirdi. İstihdamın yapılacağı alanlar ise geliştirme, yatırım ve uyum. Tether, en çok kullanılan stabil kripto paralardan biri olan USDT’nin ihraçcısı ve USDT’nin piyasa değeri yaklaşık 115.4 milyar dolar.

Hong Kong bankalarına çağrı

Hong Kong, kripto varlık ve web3 teknolojileri alanında bölgesel bir merkez olmaya çalışıyor ve buna yönelik attığı adımlarla gündeme geliyor. Gelen son haberlere göre Hong Kong’lu kanun yapıcılar hükümete ve bankalara bir çağrıda bulundu. Hükümet ve bankalar, kripto ve Web3 firmalarına yönelik bankacılık hizmetlerinde belirli kısıtlamaları gevşetmeye çağrıldı, çünkü birçok şirket yerel hesap açmakta zorluklarla karşılaşmaya devam ediyor. Ağustos ayının ilk haftasında bir milletvekili düzenlediği bir basın toplantısında kendi ekibinin 2022’den sonra Hong Kong’a giren 120’den fazla kripto ve Web3 firması ile bir anket gerçekleştirdiğini söyledi. Anket sonuçlarına göre katılımcıların yaklaşık yüzde 95’i yerel banka hesabı açma girişiminde bulundu ve katılımcıların yüzde 70’i bankaların hissedar veya yöneticilerinden Hong Kong’u birden fazla kez ziyaret etmelerini talep ettiğini bildirdi. Rapora göre, katılımcıların yaklaşık yüzde 20’si banka hesaplarını iki ay ila beş ay içinde başarıyla açarken, firmaların yüzde 54’ünün hesap açmak için en az altı ay veya daha fazla süreye ihtiyacı oldu.

Hong Kong 18 ay içinde kripto varlık regülasyonunu geliştirecek

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yasama Konseyi (Teknoloji ve İnovasyon) üyesi David Chiu, Foresight 2024 yıllık zirvesinde, kentin teknoloji yeteneklerini çekme, yeni altyapı inşa etme ve güçlü bir yasal denetim kurma yönündeki stratejik planlarını özetledi. Chiu, “Dijital varlık endüstrisi son birkaç yılda önemli ilerleme kaydetti, ancak biz hala çok erken bir aşamadayız. Sağlam bir borsa sistemi kurmalı ve yakında stabil kripto paralarla ilgili mevzuatı yürürlüğe koymalıyız.” dedi. Stabil kripto paraların bu yılın sonuna kadar Hong Kong’da tanıtılması bekleniyor. Chiu’ya göre, sandbox testleri çoktan gerçekleştirildi ve hükümet bir ila bir buçuk yıl içinde dijital varlık finansal ürünleriyle ilgili mevzuatın denetimini ve uygulanmasını geliştirmeyi hedefliyor.

 

Bu içerik en son 12 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN