Stake edilen ETH sayısı artıyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Stake edilen ETH sayısı artıyor

Ocak 2024’te spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanması ve işlem görmeye başlamasının ardından spot Ethereum ETF başvuruları hız kazanmıştı. Yılın ilk yarısında SEC, spot ETH ETF’lerini onayladı ancak bu ETF’ler işlem görmeye başlamadı. ETF analistleri ise işlemlerin başlayacağı tarih olarak 23 Temmuz’u işaret ediyor. Bu süreçte stake edilen Ether miktarı da artıyor. Bu sabah itibarıyla değeri kabaca 114 milyar dolar olan 33.2 milyon Ether, stake edlimiş vaziyette. Bu miktar toplam Ether arzının yüzde 28’ine denk. Stake edilen ETH miktarı Şubat 2024’te 30 milyon sınırını aşmıştı.

BlackRock CEO’sundan Bitcoin açıklaması

BlackRock CEO’su Larry Fink, Bitcoin’i onaylayarak kendisini dünyanın en büyük kripto para birimine “büyük bir inanan” olarak konumlandırdı. Aynı zamanda Bitcoin’i dünyaya kötümser bakanlar için tercih edilen bir yatırım olarak nitelendirdi. Fink, Bitcoin’i esas olarak dünyanın gidişatına dair olumsuz bir görüşe sahip olanlar için cazip bir yatırım olarak gördüğünü açıkladı.

Grayscale’den merkeziyetsiz yapay zeka fonu

Kripto varlık yönetim şirketi Grayscale, merkeziyetsiz yapay zeka odaklı yeni bir fon hayata geçiriyor. İsmi The Grayscale Decentralized AI Fund olacak olan bu fon, kripto varlık endüstrisinde yapay zeka ile ilgili yatırım faaliyetlerini desteklemeyi amaçlıyor. Açıklamada, fonun üç alandaki projeleri desteklemeye odaklanacağı belirtildi: Bu üç alan chatbot’lar, üretken görseller ve diğer merkeziyetsiz yapay zeka kullanımları. Fon ayrıca deep fakes, dezenformasyon ve kimlik doğrulama botları gibi merkezi yapay zeka sorunlarının da ele alınmasını destekleyecek.

Bu içerik en son 19 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN