Stabil kripto paraların piyasa değeri 2 yılın zirvesinde

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Stabil kripto paraların piyasa değeri 2 yılın zirvesinde

Spot Ethereum ETF’lerinin ne zaman işlem görmeye başlanacağı merak edilirken kripto para analiz platformu olan CCData 29 Mayıs 2024’te bir rapor yayınladı. Stabil kripto paraların ve CBDC’lerin ele alındığı bu rapora göre 8 aydır süren bir büyüme döngüsünün ardından stabil kripto paraların piyasa değeri 161 milyar dolar ile 24 ayın zirvesine çıktı. Bu seviye Nisan 2022’den beri görülmemişti. Ancak piyasa dominansı ise yüzde 7 seviyesinden yüzde 6.07’ye geriledi. Bu raporda Tether, 111 milyar dolarlık piyasa değeriyle dikkat çekti.

Arjantin’in teknoloji atılımı

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ABD ziyaretini gerçekleştiriyor. Bu ziyarette ön plana çıkan şey ise kendisinin Silicon Vadisi’nde gerçekleştirdiği görüşmeler oldu. Kendisi Alphabet, OpenAI, Apple ve Meta gibi şirketlerin üst düzey isimleriyle görüşüp Arjantin ile olan iş bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Görüşmelerde Worldcoin’in ana geliştiricisi de bulunuyordu. Şunu da eklemek istiyorum, Arjantin ve El Salvador regülatörleri 23 Mayıs 2024’te buluşmuş ve ülkenin Bitcoin kullanımını görüşmüşlerdi. Yakın zamanda Arjantin’den hem kripto varlıklar, hem yapay zeka hem de yüksek teknoloji alanında atılımlar görülebilir.

El Salvador GSYİH’sını 10 katına çıkarabilir

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, El Salvador hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve ülkenin Bitcoin ve yapay zeka adaptasyonu için bir “vaha” olduğunu söyledi. Ona göre El Salvador yapay zeka ve Bitcoin planlarına bağlı kalmaya devam ederse, önümüzdeki beş yıl içinde gayrisafi yurt içi hasılasını 10 katına çıkarabilir “Böyle söylüyorum çünkü yapay zeka ve Bitcoin, tarihteki en büyük teknolojik ve ekonomik devrim.” diyen Wood El Salvador Devlet Başkanı ile görüştü. Dünya Bankası’nın verilerine göre El Salvador’un milli geliri 2022 yılında 32.4 milyar dolardı. Wood ise 2029 yılında milli gelirim 300 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyor.

Bu içerik en son 30 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN