Spot Ethereum ETF’lerinde son durum

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Ethereum ETF’lerinde son durum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Ethereum ETF’lerinin işleme açılmasının önündeki son onay olan S-1 formlarını bir kez daha düzenleme talebiyle başvuru sahiplerine gönderdi. Başvuru formlarındaki değişiklik taleplerinin hafif yorumlardan oluştuğu ve 8 Temmuz 2024’e kadar yeniden SEC’ye gönderilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu durum ETF’ler nezdinde en az bir tur daha başvuru yapılmasını gerektirdiği için onayların gelmesi ve ETF’lerin işleme açılması beklentilerin aksine bu hafta tamamlanmayabilir. SEC Başkanı Gary Gensler daha önce Ethereum ETF onaylarının “bu yaz boyunca” gerçekleşebileceğini söylemiş ancak daha net bir zaman çizelgesi sunmamıştı.

Spot Solana ETF başvuruları

Spot Bitcoin ETF’i sunan ve spot Ethereum ETF’lerinin son onayını bekleyen iki kurum, spot Solana ETF’i için harekete geçti. Yatırım şirketi 21Shares, rakibi VanEck’in başvuruda bulunmasından tam bir gün sonra, Solana borsa yatırım fonu (ETF) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na form sundu. Hukuk uzmanları The Block’a, çeşitli nedenlerden dolayı SOL ETF’lerinin SEC’in onayını almasının muhtemel olmadığı açıklaması yaptı. Bu nedenler arasında SOL için düzenlenmiş bir vadeli işlem piyasasının bulunmaması da yer alıyor.

Asya’dan kripto haberleri

Sony, geçen yıl satın aldığı WhaleFin borsasını yeniden yapılandırarak bir kripto para borsası hayata geçirmeye hazırlanıyor, PR Times’ta 1 Temmuz 2024 Pazartesi yayınlanan açıklamaya göre, WhaleFin’in adı S.BLOX Co. olarak değiştirilecek ve bu şirket, kripto ticaret hizmetlerine ek değer sağlamak için Sony Group’un diğer işletmeleriyle iş birliği yapacak. Alibaba’nın finansal teknoloji iştiraki Ant Group’un blokzincir kolu olan Ant Digital Technologies, blokzincir tarafındaki bağlı kuruluşunun kayıtlı sermayesini artırdı. Böylece Ant Blockchain Technology (Shanghai) Co.’nun kayıtlı sermayesi 100 milyon yuan’dan 1.5 milyar yuan’a (206.4 milyon dolar) çıkarılmış oldu.

Bu içerik en son 1 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN