Spot Ethereum ETF’leri onaylandı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Ethereum ETF’leri onaylandı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), içlerinde BlackRock, Fidelity ve Grayscale’in de başvurusunun bulunduğu sekiz spot Ethereum ETF’ini onayladı. Bu ürünlerin işleme başlayabilmesi için önce S-1 kayıt bildirimlerinin yürürlüğe girmesi gerekiyor. Spot Bitcoin ETF’leri onaylandığında S-1 formlarının hazır oluşu işlemlerin onaydan sonraki gün başlamasını sağlamıştı. Spot Ethereum ETF’leri için farklı olan durum, SEC’in bu haftanın başına kadar ihraççılarla iletişim kurmaması oldu. The Block’un haberine göre sürece yakın bir kaynak, S-1 formlarının çok işi olduğunu ve çözülmesinin haftalar sürebileceğini söylüyor ve işlem platformları ve ETF ihraççıların henüz ürünleri hayata geçirme konusunda görüşmelerine başlamadıklarını bildiriyor. Bu sebepten ötürü spot Ethereum ETF’leri onaylanmasına rağmen bir süre daha işlem görmeye başlamayabilir.

Ethereum Pectra güncellemesinin 2025’in ilk çeyreğinde yapılması planlanıyor

Ethereum geliştiricileri, Pectra yükseltmesini 2025’in ilk çeyreğine yayınlamayı hedefliyor. Güncelleme, 11 iyileştirme önerisi içeriyor. Özellikle, “maksimum etkin bakiyeyi artırma” olarak bilinen EIP-7251’i entegre edecek ve doğrulayıcıların mevcut 32 ETH limitinden önemli bir artışla 2.048 ETH’ye kadar stake etmelerine olanak tanıyacak. Ek olarak, mevcut hesap soyutlama teklifi EIP-3074’ün yerini Vitalik Buterin’in yeni teklifi olan EIP-7702 alacak.

Dogecoin’in ikonik yüzü Kabosu hayatını kaybetti

Dogecoin ile bilinen ve pek çok meme token’ın yüzü olan popüler köpek Kabosu’nun sahibi, 24 Mayıs 2024 Cuma günü Kabosu’nun yaşamını yitirdiğini bildirdi. Kabosu, 17 yaşın üzerindeydi. Kabosu’nun viral olan resmi, 2013 yılında başlangıçta şaka para birimi olarak başlayan Dogecoin’in (DOGE) yaratılmasına ilham verdi. DOGE’nin başarısı daha sonra Shiba Inu (SHIB) ve Floki (FLOKI) gibi köpek temalı token’lardan oluşan bir zincir doğurdu ve en büyük piyasa değerine sahip kripto paralardan biri haline geldi.

Bu içerik en son 27 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN