Spot Bitcoin ETF’lerinden yeni rekor

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’lerinden yeni rekor

Amerika Birleşik Devletlerin’deki spot Bitcoin ETF’leri üst üste 19 gün toplamda net giriş yaşayarak yeni rekoruna ulaştı. 3-7 Haziran haftasında yaşanan girişlerin toplam değeri ise 1.5 milyar doları aştı.

BlackRock 300.000 BTC’yi aştı

BlackRock’un IBIT kodlu spot Bitcoin ETF’inin yönetimi altındaki varlıklar (AUM) 300.000 BTC’yi aşarak değerini beş ay içinde 20 milyar doların üzerine çıktı. CoinGlass’ın açıkladığı verilere göre, ABD’deki tüm spot Bitcoin ETF’lerinin elinde bulunan toplam varlıklar yaklaşık 883.000 BTC.

Hong Kong’ta spot Ethereum ETF’lerine staking özelliği eklenebilir

Animoca Brands Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu, Hong Kong’ta spot Ethereum ETF’lerine staking ödüllerinin eklenmesi ile ilgili görüşmeler yapıldığını ve yıl sonuna kadar onay alabileceklerini belirtti. Hong Kong’da Bosera ile birlikte iki spot Bitcoin ve Ethereum ETF’ini birlikte yöneten HashKey de halihazırda Ethereum staking’i tanıtmak için bir teklif hazırlıyor.

Franklin Templeton yeni kripto fonu çıkarabilir

ABD’de spot Bitcoin ETF ihraççılarıdan biri olan Franklin Templeton, BTC ve ETH dışındaki token’lara yatırım yapacak yeni bir kripto fonu başlatmayı düşünüyor. Rapora göre, bu yeni kripto fonu başlatılırsa Franklin Templeton, fonun bir parçası olarak staking ödülleri sunmayı düşünüyor. Spot Ethereum ETF’leri onayında staking ödülleri önerilen finansal araçlara dahil edilmemişti.

Bu içerik en son 10 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN