Spot Bitcoin ETF’lerinde son 30 günün en yüksek girişi yaşandı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’lerinde son 30 günün en yüksek girişi yaşandı

Spot Bitcoin ETF’lerinde görülen 140 milyon dolar üzerindeki giriş, son 30 gün içerisindeki en yüksek giriş olarak kaydedildi. Bu girişin yaklaşık yüzde 80’i Fidelity’nin FBTC fonuna gitti.

Coinglass verilerine göre, girişin geri kalanı Bitwise (BITB), Ark 21Shares (ARKB) ve VanEck’den (HODL) gelirken, Grayscale’in GBTC’sinden yaklaşık 29 milyon dolar değerinde 500 BTC’lik çıkış yaşadı. Geri kalan ETF’lerde ise önemli bir değişiklik kaydedilmedi. BlackRock’un iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT), 17 milyar doların üzerindeki AUM ile en büyük ETF olmaya devam ediyor.

Alman milletvekili, hükümetin Bitcoin satışlarını eleştirdi

Alman Federal Meclisi üyesi Joana Cotar, hükümetin elindeki Bitcoin’leri “aceleyle” satma kararını ağır bir şekilde eleştirdi ve hükümeti kapsamlı bir Bitcoin stratejisi geliştirmeye çağırdı. Bağımsız milletvekili ve Bitcoin savunucusu olan Cotar, X üzerinden yaptığı çağrıda; “Bitcoin’i stratejik bir rezerv para birimi olarak tutmak yerine, hükümetimiz büyük ölçekte satış yapıyor.” dedi. Cotar ayrıca Başbakan Kretschmer’e gönderdiği ve Alman hükümetinden “devlet elindeki Bitcoin’i aceleyle satmaktan kaçınmasını” talep ettiği bir mektubu da ekledi. Milletvekili, Bitcoin’in geleneksel yatırımlarla ilişkili riski azaltarak devletin varlıklarını çeşitlendirme fırsatı sunduğunu savundu. Ayrıca Bitcoin’in enflasyona karşı bir koruma görevi görebileceğini öne sürdü.

Justin Sun, yıl sonuna kadar Tron’a işlem ücretsiz stabil kriptopara geleceğini söyledi.

Tron kurucusu Justin Sun, kullanıcıların işlem ücreti ödemeden transfer yapabilecekleri bir stabil kripto para geliştirme planı olduğunu duyurdu. Sun’ın gönderisine göre, stabil kripto para ilk olarak Tron blokzincirinde başlayacak ve sonunda Ethereum’a ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu tüm blokzincirlere genişleyecek. Sun’ın X’te yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Bu hizmetin bu yılın 4. çeyreğinde başlatılmasını bekliyoruz. Benzer hizmetlerin, büyük şirketlerin blokzincir üzerinde stabil kripto para hizmetlerini yaygınlaştırmasını büyük ölçüde kolaylaştıracağına ve blokzincirin kitlesel benimsenmesini yeni bir seviyeye yükselteceğine inanıyorum.”

Bu içerik en son 8 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN