Spot Bitcoin ETF’lerinde çıkış

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’lerinde çıkış

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlei günlerden spot Bitcoin ETF’leri de etkilendi. 5 Ağustos 2024 Pazartesi günü ABD spot Bitcoin ETF’lerinden 168 milyon dolarlık net çıkış görüldü. İşlem gören 12 spot Bitcoin ETF’i arasında en büyük çıkış 69,12 milyon dolarla Grayscale’in GBTC’sinde görüldü. En büyük çıkış yaşayan diğer şirketler ise Ark Invest ve 21Shares ile Fidelity oldu. Pazartesi günü spot Bitcoin ETF’lerinde toplam 5,24 milyar dolar değerinde fon işlem gördü; bu 25 Mart 2024’ten beri görülen en büyük işlem hacmi olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin dominansı yükseliyor

Coinglass’ın açıkladığı veriye göre Bitcoin dominansı Nisan 2021’den beri en yüksek seviyesine yükseldi. %55,69 olan Bitcoin dominansı üç yılın zirvesine yükseldi.

Trump’tan Bitcoin açıklaması

Eski ABD Başkanı Donalp Trump, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda Bitcoin hakkında açıklamalarda bulundu ve mevcut ABD hükümetine Bitcoin satmaması konusunda uyarıda bulundu. ABD dijital varlık alanında inovasyon yapmazsa diğer ülkelerin bu konuda pek çok adım atacağını da belirten Trump, Çin’in halihazırda kripto para ve yapay zeka sektörlerinde ilerleme kaydettiğini belirtti. Bitcoin hakkında ise “Bu çok modern bir para birimi, çok modern bir biçim ve bu dünyaya ve bu pazara gerçekten ilgi duyan çok iyi insanlar tanıyorum, akıllılar, iyi insanlar ve bunun çok faydalı olacağını düşünüyorlar.” açıklamasında bulundu.

Bu içerik en son 7 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN