Spot Bitcoin ETF’leri Nisan ayındaki kayıplarını telafi etti

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’leri Nisan ayındaki kayıplarını telafi etti

Mayıs 2024’te spot Bitcoin borsa yatırım fonlarında (ETF) yaşanan girişler, Nisan ayındaki çıkışları telafi etti. Bloomberg analistleri, “Bitcoin ETF’leri iki hafta boyunca 1,3 milyar dolarlık girişle sağlam bir performans sergiledi ve bu da Nisan ayındaki olumsuz akışların tamamını dengeledi,” açıklamasını yaptı.

Morgan Stanley’den spot Bitcoin ETF’lerine yatırım

Yılın ilk çeyrek raporlarının gelmesi ile birlikte kurumların elinde tuttuğu spot Bitcoin ETF’leri de açıklanmaya devam ediyor. Yatırım bankacılığının en büyük isimlerinden biri olan Morgan Stanley’nin de varlıkları arasında 270 milyon dolarlık Grayscale ve 2,3 milyon dolarlık Ark Invest’in spot Bitcoin ETF’ine sahip olduğu açıklaması yapıldı.

Hong Kong vatandaşları kişisel CBDC cüzdanlarını oluşturabilecek

Hong Kong ve Çin Merkez bankaları, vatandaşlarının yapacakları sınır ötesi ödemeler için kişisel E-CNY cüzdanlarını oluşturabileceklerini duyurdu. Böylelikle vatandaşlar 17 farklı bankayı kullanarak kişisel cüzdanlarına para yükleyebilecek ve Çin’de banka hesabı açmalarına gerek kalmadan ticari ödeme yapabilecekler. Cüzdan şu anda Hong Kong ve Çin arasında yapılacak ödemelere öncelik veriyor.

Bu içerik en son 20 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN