Spot Bitcoin ETF’leri mayıs ayında 2 milyar dolardan fazla net giriş yaşadı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Spot Bitcoin ETF’leri mayıs ayında 2 milyar dolardan fazla net giriş yaşadı

Spot Bitcoin ETF’leri Ocak 2024’te onaylandığından bu yana net giriş ve çıkışlarıyla kripto varlık ekosisteminin ilgisini çekmeye devam ediyor. Son gelen haber akışına göre mayıs ayının ikinci yarısında bu fonlar, toplamda günü hep net girişle kapattı. Piyasaya sürüldüklerinden bu yana yaşanan toplam giriş ise yaklaşık 14 milyar dolara ulaştı; toplam varlık büyüklüğü ise 58 milyar dolara yaklaştı.

Biden, SAB 121’i bozan yasa tasarısını veto etti

ABD Başkanı Joe Biden, kripto paraları saklayan firmalar için muhasebe standartlarını belirleyen, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun tartışmalı bülteni SAB 121’i bozan bir yasa tasarısını veto etti. Bülten, kripto paraları saklayan firmaların, müşteri kripto varlıklarını bilançolarına yükümlülük olarak kaydetmelerini gerektirdiği için bankaların dijital varlıkları korumasını engelleyebileceği tartışmalarına yol açmıştı.

Spot Ethereum ETF’inin listelenebilmesi için S-1 güncellemeleri devam ediyor

BlackRock ve Grayscale’in ardından Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy de spot ETH ETF’lerinin borsalarda listelenebilmesi için gerekli olan S-1 belgelerini güncelledi. Franklin Templeton yüzde 0,19 işlem ücreti talep etmeyi planlıyor.

Bu içerik en son 3 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN