Şirketlerin web3 proje sayısı 1 yılda yüzde 39 arttı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Şirketlerin web3 proje sayısı 1 yılda yüzde 39 arttı

Yapılan bir araştırmaya göre Fortune 100 listesi içindeki şirketlerin son bir yılda web3 alanındaki proje sayılarında yüzde 39’luk bir artış olduğu gözlemlendi. Araştırma 2024’ün ilk çeyreğine ait sonuçları paylaşıyor ve web3 proje sayısının rekor yüksek seviyeye ulaştığını söylüyor. Buna göre Fortune 100 şirketleri spot Bitcoin ETF’leri, RWA olarak bilinen gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonu ve stabil kripto paralar konusuna oldukça ilgili. Ayrıca, Fortune 500 yöneticilerinin yüzde 56’sı firmalarının “tüketiciye yönelik ödeme uygulamalarını içeren” blokzincir tabanlı girişimler geliştirdiğini belirtiyor. Araştırmanın bir diğer ilginç sonucu ise Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili. Rapora göre ABD’de bulunan geliştirici sayısında son beş yıldır süregelen bir düşüş yaşanıyor; 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla geliştiricilerin yalnızca yüzde 26’sı ABD’de ikamet ediyor.

Ethereum NFT yatırımcı sayısı azalıyor

The Block tarafından yayınlanan veriye göre Ethereum NFT yatırımcılarının sayısı 2021 Haziran ayından beri ilk kez 4000’in altına indi. Bu sayı Şubat 2022’de zirveye ulaştığında 80.000’in üzerindeydi ve o zamandan beri düşüş gösteriyor. Bir diğer bulgu ise işlem hacimleri. Ethereum’daki aylık NFT hacimleri ocak ayından bu yana düşüş gösteriyor mayıs ayında hacimler 500 milyon doları dahi geçmedi.

Madenciliğe Trump etkisi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Bitcoin madencileriyle yakınlaşmaya çalışmasından ve kripto para birimlerinin geri kalanının ABD’de çıkarılması gerektiğini söylemesinden bir gün sonra, madencilik hisseleri yükseliş gösterdi. Yahoo Finance’in verilerine göre TeraWulf hissesi yaklaşık yüzde 20 yükseldi ve günü yüzde 14’lük bir yükselişle kapadı. MicroStrategy hisse fiyatı ise yüzde 7 yükseldi.

Bu içerik en son 13 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN