SEC’nin cezaları 7 milyar doları aştı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

SEC’nin cezaları 7 milyar doları aştı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kripto para endüstrisine yönelik yaptığı düzenlemeler kapsamında kesilen cezalar, Terraform Labs’a yönelik büyük cezaların ardından 7,4 milyar doları aşmış durumda.SEC’nin kestiği cezalarla ilgili hazırlanan bir raporda, Terraform Labs’ın bu yılın başlarında 4,47 milyar dolar ödemeyi kabul etmesiyle birlikte, 2024’ün toplam 4,7 milyar dolarlık para cezasıyla önceki tüm yılları geride bıraktığı belirtildi. Bununla birlikte, yine rapora göre, SEC’in kripto endüstrisine toplam 150 milyon dolar ceza kestiği geçen yıl 30 olan toplam ceza sayısı 11’e düştü. 2013 yılından bu yana ise toplamda 148 ceza kesildi. Social Capital Markets raporunda, “Ceza miktarlarındaki genel artış, daha az sayıda, etkisi yüksek vakalara doğru stratejik bir kaymaya işaret ediyor” dedi. “Bu değişim, ihlallerle ilişkili finansal riskler arttığı için kripto firmalarının mevzuata uyuma öncelik verme ihtiyacını vurguluyor.”açıklamasını yaptı.

Elon Musk’tan yapay zeka uyarısı

Elon Musk, yapay zeka ve robotikteki hızlı ilerlemelerin gelecekte bir “anlam krizi” yaratabileceği konusunda uyarıda bulundu. 2024 All-In Summit’te konuşan Musk’a göre, robotlar ve yapay zeka, insanlardan daha iyi performans göstererek birçok işin yerini alacak, bu da insanların kendilerini toplumda nasıl tanımlayacakları ve hangi amaçla var olacakları konusunda bir belirsizlik doğuracak. İnsanların yapabildiği her şeyi daha iyi yapabilen robotlar ve yapay zeka varken insanlar için daha büyük bir zorluğun böyle bir ortamda “anlam” bulmak olduğunu söyledi. Musk, Tesla’nın insansı robotu Optimus’un, insan hareketlerini taklit eden gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğunu ve Turing testinin artık anlamını yitirdiğini belirtti.

Birleşik Krallık dijital varlık yasa tasarısı sundu

Birleşik Krallık hükümeti, Bitcoin, NFT’ler ve diğer dijital varlıkları kişisel mülk olarak sınıflandıran bir yasa tasarısını Parlamento’ya sundu. Bu yasa, dijital varlıklara yasal bir statü kazandırarak, sahiplerinin mülkiyet haklarını korumayı amaçlıyor. İngiltere ve Galler hukuk sistemine yeni bir mülk kategorisi eklemeyi hedefleyen bu tasarı, dijital varlık sahiplerine daha fazla güvence sağlayacak. Tasarının amacı, mülkiyet anlaşmazlıklarına açıklık getirirken, kripto sektöründeki yasal düzenlemeleri güçlendirmek. Adalet Bakanı Heidi Alexander tarafından yapılan açıklamaya göre hükümet, böylece teknolojik ilerlemelere ayak uydurmayı ve İngiltere’nin kripto alanındaki küresel liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor.

Bu içerik en son 12 Eylül 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN