Satoshi döneminden kalma BTC’ler hareket ettirildi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Satoshi döneminden kalma BTC’ler hareket ettirildi

Satoshi dönemi olarak da bilinen erken dönem Bitcoin madenciliğinden elde edilen 250 Bitcoin 5 yeni cüzdana gönderildi. Günümüzde değeri yaklaşık 13.95 milyon dolar olan Bitcoin’ler Mayıs 2013’te yaklaşık 28 bin dolar değerindeydi. Bu da günümüze gelene kadar 13.9 milyon dolardan fazla kar anlamına geliyor. Uzmanlar erken dönemde çıkarılan Bitcoin’lerin hareket ettirilmesinin Bitcoin akümülasyon trendiyle ilintisi olabileceği görüşünde.

Robinhood’un kripto gelirlerinde artış

Robinhood 2024 ikinci çeyrek finansallarını açıkladı.7 Ağustos 2024’te ypaılan açıklamaya göre şirketin total net gelirleri 2. çeyrekte yıllık yüzde 40 artış gösterdi ve 682 milyon dolar oldu. Kripto işlemlerinden elde edilen gelir ise yüzde 161 artarak 81 milyon dolar oldu. Kripto varlıklarda görülen işlem hacmi de yüzde 137 artarak 21.5 milyar dolar oldu. Açıklanan finansallarda yılın ilk çeyreğinin ikinci çeyrekten daha iyi geçtiği belirtilirken kişi başına işlem hacminin ise yüzde 18 azaldığı kaydedildi.

Blokzincir teknolojisinin havayolu maliyetlerine etkisi

Aventus tarafından Heathrow Havalimanı’nda gerçekleştirilen blokzincire dair bir araştırmaya göre şirketler kargo operasyonlarında %7 tasarruf etti. Çalışmada havayolu şirketlerinin operasyonel etkililiğinin de arttığı kaydedildi. Aventus’a göre iletişim hatalarında da yüzde 90 azalma görüldü.

Bu içerik en son 8 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN