BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Günün öne çıkan başlıkları şöyle:
Play Solana’dan web3 odaklı oyun konsolu: PSG1
Solana ekosistemi üzerinde blokzincir odaklı bir oyun konsolu geliştirmek için çalışan Play Solana, Solana blokzinciriyle güçlendirilmiş PSG1 adında ilk taşınabilir web3 oyun konsolunu tanıttı. Cihaz, oyuncular için benzersiz ve güvenli bir oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor. PSG1, blokzincir desteği sayesinde, kullanıcılar hızlı ve düşük maliyetli kripto işlemler gerçekleştirebilecekler. PSG1, taşınabilir oyun alanında standartları yeniden tanımlamayı vaat ediyor ve oyun severler için yeni fırsatlar sunuyor. Solana Nisan 2023’te Saga isimli bir web3 odaklı mobil telefonu piyasaya sürmüştü. Eylül ayında telefonun yeni versiyonu Seeker’ın tanıtımı yapıldı. Saga’nın 10 ila 20 bin arasında aktif kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.
Microsoft Flight Simulator 2024’ü tanıttı
Microsoft, oyun geliştirmede önemli bir adım atarak Microsoft Flight Simulator 2024’ü tanıttı. Bugüne kadar 45 milyondan fazla oyuncuyla buluşmuş olan oyun hem iç mekan hem de manzara detaylarında gerçeklikle öne çıkıyor. Bulut teknolojisini kullanmasıyla bir önceki versiyondan daha az depolama alanı gerektiren oyun, adeta dünyanın bir dijital ikizini oluşturuyor. Yüzlerce havalimanı, onlarca uçak ve milyonlarca binayı oyunun içine taşıyan Flight Simulator, bugün gerçek pilot eğitimlerinde de kullanılıyor. Uygulamanın geleceği, gerçek ve sanal arasındaki sınırları nasıl şekillendireceği merka ediliyor. Microsoft Flight Simulator 2024, 19 Kasım 2024’te PC ve Xbox platformları için piyasaya sürülecek ve GamePass’de de aktif olacak.
200 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Discord’un oyuncular için planları
Discord, 200 milyon aylık aktif kullanıcı barajını aştığını duyurdu. Şirketin Kurucu ortak ve CEO’su Jason Citron, Discord’un kullanıcılarının yüzde 90’ının platformda oyun oynadığının altını çizdi ve her ay Discord ile beraber 1.5 milyar saat oyun oynandığını belirtti. Pandemi sürecinde daha geniş bir kitleye ulaşan Discord, eğitim ve yazılım geliştirme takımları gibi yeni kullanım alanlarında da kendini göstermişti. Ancak Citron, platformun oyun odaklı yapısına geri döndüğünü ve yeni monetizasyon stratejileri üzerinde çalıştıklarını belirtti. Oyun endüstrisindeki gelişmeler ve konsol rekabetindeki değişimlerle birlikte, Discord’un kullanıcılarına daha zengin ve entegre bir deneyim sunma hedefin olduğunu paylaşan Citron, Metaverse ile bağlantılı olarak da oyuncuların sosyal bağlarını güçlendirmek için yeni fırsatlar yaratmayı amaçladıklarını belirtiyor.
Bu içerik en son 24 Eylül 2024 tarihinde güncellenmiştir.