Pantera Capital yeni kripto fonu için 1 milyar dolar toplamayı planlıyor

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Pantera Capital yeni kripto fonu için 1 milyar dolar toplamayı planlıyor

The Block’un konuya ilişkin bilgisi olan bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre girişim şirketi Pantera Capital, yeni bir kripto fonu için 1 milyar dolar toplamak istiyor. Haberde, Pantera Fonu’nun diğer varlıkların yanı sıra startup’lara, erken aşamadaki kripto paralara ve likit token’lara odaklanacağını belirtildi. Kaynak, bu 1 milyar dolarlık fonun Eylül 2022’de duyurulan 1,25 milyar dolarlık blokzincir fonundan ayrı olduğunu ekledi. 5 milyar dolar üzerinde varlık yöneten Pantera; The Block verilerine göre, 180’den fazla girişime yatırım yaparak en aktif kripto yatırımcılarından biri konumunda görülüyor.

Bitcoin madencisi Marathon Digital, 2024’te hash oranını ikiye katlamayı hedefliyor

Bitcoin madencisi Marathon Digital, blok ödülünün 6,25 BTC’den 3,125 BTC düşmesiyle, hash oranındaki büyüme hedefini yükseltti. 2024’e madencilik tesislerinde saniyede yaklaşık 24,7 exahash (EH/s) toplam hash oranıyla başlayan Marathon, başlangıçta hash oranını yıl içinde yaklaşık yüzde 46 artırmayı planlayarak 35-37 EH/s’yi hedeflediğini duyurdu. Son satın almaların ardından makine siparişlerinde ve kapasitede yaşanan artış nedeniyle firma, artık operasyonlarının ölçeklenmesini ve 2024 sonuna kadar yaklaşık 50 EH/s civarında hash oranına ulaşmasını bekliyor.

Avusturalya’nın en büyük borsası yıl sonuna kadar spot Bitcoin ETF’lerini listeleyebilir

Avusturalya’nın en büyük borsası ASX’in, 2024 yılının sonuna kadar spot Bitcoin ETF’lerini listelemesi bekleniyor. Borsanın sözcüsü, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve başvuruları kabul etmek için bir dizi ihraççı ile görüştüklerini söyledi. VanEck ve yerel firmalar BetaShares ve DigitalX’in de bulunduğu pek çok firma başvuru yapmış durumda.

Bu içerik en son 29 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN