Nisan 2024’te web3 oyunlarındaki günlük aktif cüzdan sayısı 2.9 milyona ulaştı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Nisan 2024’te web3 oyunlarındaki günlük aktif cüzdan sayısı 2.9 milyona ulaştı

DappRadar, Blockchain Gaming Alliance ile ortaklaşa hazırladığı Nisan ayı blokzincir oyun raporunu yayınladı. Rapora göre, oyunlara web3 cüzdanlarıyla bağlanan tekil oyuncu sayısı günlük 2.9 milyona ulaşarak rekor kırdı. 2.9 milyon, aynı zamanda merkeziyetsiz uygulama dünyasının da yüzde 28’ini oluşturmakta. Başka bir deyişle, web3 kullanıcıların yaklaşık 3’te 1’i oyun oynuyor. En popüler oyun olan Pixel’in aylık ulaştığı tekli cüzdan sayısı da 20 milyon.

Web3 oyunları bilinmiyor

OnePoll tarafından yapılan bir ankete göre, yetişkin oyuncuların yüzde 75’inden fazlası blokzincir oyunlarından habersiz veya hayatında hiç blokzincir video oyunu oynamamış. Anket sonucuna göre, blokzincir oyunları, blokzincir topluluğunda ses getiren Axie Infinity, Gods Unchained, Star Atlas, Decentraland ve The Sandbox gibi oyunlara rağmen, ana akım oyun topluluğu üzerinde sınırlı bir etkiye sahip. OnePoll’un anketine katılan 2,000 yetişkinden yüzde 50’si blokzincir oyunlarından hiç haberdar olmadığını belirtirken, yüzde 30’u bu oyunlardan haberdar olduğunu ancak hiç oynamadığını söyledi. Ankete katılan oyuncuların yaklaşık olarak yüzde 20’si ise web3 oyunlarını deneyimlediğini belirtti. Web3 oyunlarının değer önerisi olan konular, ankete göre oyuncuların rahatsız olduğu başlıca konuları oluşturuyor. Bunlar oyun sektörünün merkeziyetçi doğası ve dijital olarak indirilen oyunların ve karakterlerin sebepsizce kaldırılması ve oyun sunucularının kapanması. Diğer yandan oyun içi kazanılan veya satın alınan varlıkların sahipliği, devredilmesi ve finansal bir varlık haline gelmiyor olması da diğer öne çıkan konu.

StepN’dan StepN Go duyurusu geldi

Solana ağındaki yürüyüş odaklı sosyal uygulama StepN, StepN Go’yu duyurdu. StepN Go ile kullanıcılar, yeni bir token olan ‘Go Game Token’ sayesinde dijital spor ayakkabılarını arkadaşlarıyla paylaşabilecek ve gelirleri paylaşabilecek. StepN Go; günlük hareketleri ve sosyal etkileşimleri ödüllendiren bir uygulama. Uygulamada arkadaş ekleme, mesajlaşma, avatarlar ve daha fazla oyun seçeneği gibi önemli sosyal özellikleri etkinleştirerek kullanıcıların StepN token’lerinden ödüller kazanmasını sağlanıyor.

Bu içerik en son 6 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN