Microsoft’dan oyun mağazası

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Microsoft’dan oyun mağazası

Microsoft, kendine ait mobil oyun mağazasını Temmuz ayında açacağını duyurdu. Şirket, 16 Mayıs 2024’te düzenlenen Teknoloji Zirvesi’nde yaptığı açıklamada; mağazanın başlangıçta Activision ve King gibi geliştiricilerin oyunlarının yanı sıra Microsoft’un yayın hakkı kendisinde olan oyunları (Candy Crush ve Minecraft vb.) içereceğini söyledi. Microsoft, daha sonra mağazayı diğer yayıncılara da açmayı planlıyor. Mağazanın tüm cihazlardan ve ülkelerden erişilebilir olacağının altını çizen Microsoft, web üzerinden erişilebilen bir yapıyla geliştiricilerin komisyon ücreti ödeme zorunluluğunun da önüne geçebilir.

Brezilya dijital oyun sektörünü düzenleyen yasayı onayladı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ülkedeki dijital oyun sektörünü düzenleyen bir yasayı onayladı. Yasa, Brezilya’da oyun faaliyetleri için yasal bir temel oluşturuyor ve sektörün büyümesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Yasa, oyunların ve oyun şirketlerinin tanımını yapıyor, çalışma şekillerinin düzenliyor, yeni yeteneklere destek ve teşvik maddeleri sunuyor, SDK (Yazılım Geliştirme Kiti) ithalatını kolaylaştırıp, ekipman ve araçlar üzerindeki vergileri azaltıyor ve özellikle çocuklar için eğlence dışında eğitim amaçlı kullanımları teşvik edip fikri mülkiyet zemini getiriyor. Brezilya, 2021 yılında bu alandan 2,3 milyar dolar gelir elde etti. Ülkede 1.000’den fazla oyun stüdyosu ve buralarda çalışan yaklaşık 12.000 kişi var. Bu, Brezilya’yı dünyanın en büyük 12. oyun sektörü yapıyor.

Sanlo, webshop aracının kapalı beta sürümünü duyurdu

Fintech girişimi Sanlo, oyun şirketlerinin gelir modellerini iyileştirmek üzere 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü webshop aracının kapalı beta sürümünü duyurdu. Seçkin oyun geliştiricileri ve stüdyolarının mevcuttaki teknolojileriyle kolayca beraber çalışabilen webshop ürünü, Google ve Apple’ın yüzde 30’luk bir komisyon ücreti talep ettiği uygulama içi satın almalara bir alternatif sunuyor. Oyun şirketlerinin oyun içi dijital varlıklarını Sanlo’nun hazırladığı bir web tabanlı mağazada satabildiği bu kurgu, bilhassa sadık ve aktif oyuncuların ilgisini çekecek nitelikte. Sanlo’nun yeni webshop aracı, oyun geliştiricilerine özel dijital öğeler, paket teklifleri, indirimli teklifler ve sadakat programları gibi çeşitli promosyon mekanikleri sunuyor. Geliştiriciler oyuncu verilerine erişebiliyor, profilleri ve satın alma faaliyetlerini izleyebiliyor ve hedefli tekliflerle bireysel kullanıcıları hedefleyebiliyor.

Bu içerik en son 23 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN