Microsoft, Xbox’ın gelirinin Activision sayesinde yüzde 61 arttığını açıkladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:  

Microsoft: Xbox’ın geliri Activision sayesinde yüzde 61 arttı

Microsoft, 2024 mali yılının dördüncü ve son çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını yayınladı. Şirketin finansal raporlarına göre, Xbox içerik ve hizmetlerinden elde edilen gelir yüzde 61 arttı. Bu artışın büyük bir kısmı ise şirketin Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın almasının etkisiyle gerçekleşti. Bununla birlikte Xbox, özellikle donanım alanı gibi satın alımın etkisi altında kalmayan alanlarda düşüş gösterdi. Microsoft’a göre, Xbox donanım gelirleri dördüncü çeyrekte yüzde 42 azaldı. Oyun ve Xbox’ın altında yer alan kişisel bilgisayar segmentinin toplam geliri 15,9 milyar dolar, faaliyet geliri ise 4,9 milyar dolar oldu. 

Advanced Micro Devices, yani bilinen adıyla AMD de çeyreklik raporlarını açıklayan şirketlerden biri oldu. AMD, ikinci çeyrek gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 9 artışla 5,8 milyar dolar olduğunu ve analist beklentilerinin üzerinde yer aldığını bildirdi. Şirket, veri merkezi segmenti gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 115 artışı ve 2,8 milyar dolar olarak ölçülmesi ile dikkat çekti.  

Oyunlar için VC fonlaması düşmeye devam ediyor

Oyun VC fonu Konvoy Ventures’ın raporuna göre, oyun endüstrisi için 2020’nin ilk çeyreği ve 2024’ün ikinci çeyreği arasındaki risk sermayesi yatırımları 2,89 milyar dolara ulaştı. Oyun şirketlerinin aldığı VC yatırımları düşüyor; bununla birlikte düşüş hızı 2024’te, 2023’e kıyasla daha da yüksek. 2024’ün ikinci çeyreğinde, risk sermayesi şirketleri oyun girişimleri için 492 milyon dolarlık yatırım açıklarken bu rakam, 2024’ün ilk çeyreğine göre yüzde 20 ve 2023’ün ikinci çeyreğine göre yüzde 7 daha düşük. 

Arbitrum Foundation, eğitim odaklı bir blokzincir olarak EDU Chain’i destekliyor

Merkeziyetsiz eğitim protokolü Open Campus, yakında piyasaya sürülecek olan EDU Chain’in lansmanını desteklemek için Arbitrum Foundation’dan hibe fonu aldığını duyurdu. EDU Chain blokzinciri, eğitim için özel olarak tasarlanmış ilk blokzincir olma özelliği taşıyor. Proje ekibi, Open Campus’un şu anda EDU Chain üzerinde kullanıcı tarafından oluşturulan eğitim oyunları ve benzer öğrenme deneyimleri içeren projeler üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu sayede öğrencilerin etkileşimli ve ilgi çekici içerikler ile öğrenmelerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Bu içerik en son 2 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN