Mastercard ve SCBHK tokenizasyon testi yaptı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Güney Kore’den “Meta Yonsei”

Güney Kore, metaverse ve ilgili teknolojiler konusunda bir adım daha attı. Ülkenin telekomünikasyon sağlayıcılarından biri olan LG Uplus, başkant Seul’deki bir üniversitede metaverse hayata geçirdi. Yonsei Üniversitesi’nde hayata geçirilen bu proje Meta Yonsei olarak anılıyor. Metaverse’te kampüsün içindeki oditoryum ve kütüphane gibi gezilebilir simge yapılar var. Ayrıca dijital kaynaklara kademeli bir erişim ve öğretim üyeleri ile öğrenciler için özel toplantı yerleri de sunuyor. Birçok metaverse deneyiminin aksine Meta Yonsei, birçok özelliğini doğrulanmış öğrencilerle sınırlıyor. Aday öğrenciler ve diğer kişiler, kampüsün özelliklerini ve simge yapılarını görmek için kampüste sanal olarak dolaşabilecek. Ancak toplantı araçlarına ve metaverse içindeki belirli alanlara erişim yalnızca doğrulanmış öğrencilerle sınırlı olacak.

Mastercard ve SCBHK tokenizasyon testi yaptı

Mastercard ve Standard Chartered Bank Hong Kong, Mastercard’ın Multi-Token Network’ünün ilk canlı testini tamamladı. Hong Kong Para Otoritesi’nin Sandbox’ında karbon kredilerini tokenize eden bir proof-of-concept pilot uygulaması gerçekleştirdiler. Projede, SCBHK’nın sanal bankası Mox Bank’ın bir müşterisi Mox’a para yatırdı ve bir karbon kredisi satın almak istedi. Mox, SCBHK’dan karbon kredisini tokenize etmesini talep etti. MTN yatırılan parayı tokenize etti ve iki token arasında atomik bir takas – farklı blok zincirleri arasında gerçekleşen gerçek zamanlı bir takas – gerçekleştirildi.

Fed Başkanı Michelle Bowman stabil kripto paralar için çağrıda bulundu

Fed Başkanı Michelle Bowman, eyalet ve federal hükümetlerin stabil kripto paralar konusunda birlikte çalışmaya davet etti. Bir blokzincir zirvesinde konuşan Bowman, ister mevcut bir yasayla isterse de yeni bir yasa ile ilerlensin, Fed’in de burada bulunmasının önemini vurguladı. Bu görüşmelerin yapıldığı masada “kendilerine ayrılmış bir sandalye” olması gerektiğini söyledi.

Bu içerik en son 16 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN