İstanbul, dünya oyun sektöründe en çok iş ilanına sahip 9. şehir

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Gamescon çevrimiçi izlenme rekoru kırdı

Dünyanın en büyük oyun fuarlarından Gamescom, geçen hafta Almanya’nın Köln şehrine 120 ülkeden gelen 335.000’den fazla ziyaretçiyi ağırladı. Stant açan 5 binin üzerindeki şirkete bakıldığında özellikle Kuzey Amerika ve Japonya, coğrafi olarak dikkat çekti. Etkinlik programının çevrimiçi izlenme oranı tüm zamanların rekorunu kırarken, sadece cumartesi akşamı 310 milyondan fazla video görüntülemesi kaydedildi.

Gamescom 2024, 2,5 yılda 30 binden fazla işten çıkarma yaşayan oyun sektöründe canlanma ve toparlanma işaretlerinin görüldüğü bir etkinlik oldu.

Sony Group ve Startale’den yeni blokzincir

Sony Group ve Startale, Soneium isimli bir blokzincir geliştirdiklerini açıkladı. Bu yeni blokzincir, Optimism’ın Superchain’ini; Astar Network, Circle, Chainlink, Alchemy ve The Graph gibi önde gelen Web3 projeleri ve altyapı öncüleriyle birleştiriyor. Merkeziyetsiz inovasyon ile günlük tüketici uygulamalarını eğlence, oyun ve finans sektörlerinde bir araya getiriyor.

Sony Block Solutions Labs tarafından geliştirilen Soneium; Ethereum’un 2. katman çözümü olarak konumlanıyor. Böylece ölçeklenebilirlik, erişilebilirlik ve verimlilik gibi değer önerilerini içeriyor. Soneium, blokzincir deneyimlerini basitleştirirken geliştiricileri, yaratıcıları ve toplulukları güçlendirmeyi amaçlıyor. Soneium ekibi, vizyonlarını blokzincir teknolojisini milyarlarca insana taşımak olarak tanımlıyor.

Dünya oyun sektöründe en çok iş ilanına sahip 9. şehir İstanbul

Tencent İş Geliştirme Direktörü Amir Satvat, oyun sektörü için dünya genelindeki iş ilanlarını en doğru şekilde haritalayan bir veri tabanı oluşturdu. Satvat’ın yaklaşık iki yıl süren çalışmasının sonucunda, dünya çapında oyun sektöründe 14.162 açık pozisyonu içeren bu veri tabanı ortaya çıktı.

Veriler, iş arayan yeni mezunların oyun sektöründe iş bulma şansının yüzde 1, deneyimli çalışanların ise yüzde 27 olduğunu gösteriyor. Dünya genelinde oyun sektöründeki en fazla iş ilanı Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İngiltere, Japonya ve Polonya ise en fazla iş ilanı olan ülkeler arasında. Özellikle Amerika’daki işlerin yüzde 48’i Kaliforniya’da bulunurken İstanbul dünya oyun sektöründe en çok iş ilanına sahip ilk on şehir arasında dokuzuncu sırada yer alıyor.

Bu içerik en son 29 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN