Hong Kong’da spot BTC ve ETH ETF’leri işlem görmeye başladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Hong Kong’da spot BTC ve ETH ETF’leri işlem görmeye başladı

Geçen hafta yapılan bir duyuruda Hong Kong’da spot Bitcoin ve Ether ETF’lerinin 30 Nisan’da işleme başlayacağı söylenmişti. Yerel saatle sabah saatlerinde bu ETF’ler işlem görmeye başladı. Toplamda 3’ü spot Bitcoin ve 3’ü de Ether ETF’i olmak üzere 6 ETF işlem görüyor. Yarım günlük işlem hacminin 6.3 milyon doların üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.

Güney Kore kripto suçlarla mücadeleye devam ediyor

Güney Kore, geçtiğimiz temmuz ayında kurduğu kripto suçları araştırma ekibini kalıcı hale getirmeyi planladığını açıkladı. Yerel bir gazetenin yaptığı habere göre ülke, daha evvel geçici olarak kurduğu ve 30 uzmanın bulunduğu ekibin statüsünü “kalıcı” hale getirmeye karar verdi. Eskiden hükümetin isteği ile kapatılabilecek bu birim, artık ulusal ve uluslararası birimlerle birlikte çalışabilecek.

Google’ın yapay zeka raporu yayınlandı

Google bu hafta yayınladığı bir raporda üretken yapay zeka ve istihdam ile iş gücü trendleri arasındaki lişkiyi inceledi. Yapılam araştırmaların sonuçlarında üretken yapay zeka ve işsizlik arasında doğrudan bir bağlantı olmadığı sonucuna varıldı. Bu durumun da teknolojinin kısıtları yüzünden en azından kısa vadede değişmeyeceği ön görülüyor.

Bu içerik en son 30 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN