Dünyanın en büyük oyun fuarlarından Gamescom başladı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.  

Günün öne çıkan başlıkları şöyle: 

Dünyanın en büyük oyun fuarlarından Gamescom başladı

Dünyanın en büyük oyun fuarlarından Gamescom, Almanya’nın Köln şehrinde 21 Ağustos 2024 itibarıyla başladı. 5 gün sürecek olan etkinlikte hem yeni oyun lansmanları yapılacak hem de şirketler arası anlaşma ve iş birlikleri konuşulacak. Etkinlikte, geçen yıla oranla %15 artışla 1400 şirketin stant açacağı açıklandı. Paribu Ventures’ın birden çok portfolyo şirketi de Gamescom’un katılımcıları arasında. 

Alman oyun sektörü temsilcileri Gamescon öncesi yaptıkları açıklamada; Almanya’da oyunlar, oyun donanımları ve çevrimiçi oyun hizmetleri pazarının, ocak ayının başından haziran ayının sonuna kadar yaklaşık 4,3 milyar euro gelir elde ettiğini açıkladı. Bunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6’lık bir düşüşe işaret ettiğini belirttiler.

Shutterstock’tan 3 boyutlu görselleştirme hizmeti

Yaratıcı içerik platformu Shutterstock, Nvidia’nın Edify adını verdiği yapay zeka teknolojisini kullanarak, 3 boyutlu görselleştirme hizmeti sunmaya başlıyor. Bu hizmet, yaratıcıların 3 boyutlu varlıkları hızla prototiplemesine ve 360 derece arka planlar oluşturmasına olanak tanıyor. Böylece içerik üreticilerinin pahalı cihazlar kullanma, set ve dekor oluşturma ihtiyaçları ortadan kalkıyor. Nvidia Edify’yi kullanan yalnızca Shutterstock değil. Platformun en büyük rakibi Getty Images da içerik üreticilerinin yarı zamanda aynı kalitedeki bir görseli yapay zeka desteğiyle üretebilecekleri bir özelliği geçtiğimiz haftalarda yayına aldı.

Pump.Fun’ın lansmandan bu yana geliri yaklaşık 100 milyon dolar

Solana üzerinde memecoin oluşturma platformu Pump.Fun, lansmandan bu yana geçen sekiz ay sonunda 100 milyon dolarlık gelire yaklaşıyor. Zincir üstü veri platformu DeFiLlama’nın verilerine göre, platformun haziran sonunda 50 milyon dolar olan toplam geliri şu anda 94,5 milyon dolar. Ocak 2024’teki lansmanından bu yana platform, Solana’nın düşük işlem ücretlerinden yararlanarak 1,8 milyondan fazla memecoin üretimine aracılık etti.

Bu içerik en son 23 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN