Dördüncü Bitcoin halving’inden sonra altının çıkarılma hızı, Bitcoin’i geride bıraktı 

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Dördüncü Bitcoin halving’inden sonra altının çıkarılma hızı, Bitcoin’i geride bıraktı

19 Nisan 2024’te yaşanan dördüncü Bitcoin halving’i sonrasında açıklanan Glassnode raporu, Bitcoin ve altın hakkında ilginç bir bilgiye işaret etti. Madenci ödülünün yarılanması ve yeni Bitcoin’lerin piyasaya sürülme hızının yavaşlamasıyla birlikte altın çıkarılma hızının, şimdi Bitcoin çıkarılmas hızından fazla olması. Raporda geçen ifade şu şekilde: “Dördüncü yarılanma, Bitcoin’in Altın ile karşılaştırılmasında önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor, çünkü tarihte ilk kez Bitcoin’in sabit ihraç oranı (%0,83) Altın’dan (yaklaşık %2,3) daha düşük hale geliyor ve en kıt (scarce) varlık unvanında tarihi bir devir teslime işaret ediyor.” Elbette bu hesaplamada yıllık ortalama hesaba katılıyor.

3 nanometrelik madencilik çipi geliştirildi

Jack Dorsey’in eş kurucusu olduğu Block isimli dijital ödeme şirketi, 3 nanometrelik bir Bitcoin madencilik çipi geliştirdiğini açıkladı. Block 23 Nisan 2024’te yaptığı açıklamada, firmanın çipin tasarımını tamamlamak için önde gelen küresel bir yarı iletken (çip) üretim tesisi ile çalıştığını belirtti. Şirketin amacı Bitcoin madenciliğini merkeziyetsizleştirmek. Firma “Tasarımımız rekabetçi bir performans sergilediği için piyasaya sürme işlemine devam ediyoruz. Madencilik çipimiz şu anda mevcut olan en gelişmiş yarı iletken sürecini sağlayacak ve her türden madencilik operatörünün beşinci madencilik evresinde ve sonrasında hayatta kalması ve gelişmesi için gereken performansı sunacak.” Açıklamasından bulundu.

Standard Chartered’dan ETH ETF yorumu

Spot Bitcoin ETF’leri 10 Ocak 2024’te onaylandı ve bu onayın ardından Ethereum ETF’leri için de başvurular geldi. Piyasalar SEC’den mayıs ayı içinde bir karar gelmesini bekliyor. Mayıs ayında Ethereum ETF’lerinin onaylanacağını söyleyenler arasında olan Standard Chartered görüşünü değiştirdiğini açıkladı. Mayıs ayında olumlu bir haber akışı beklemese de bu sürecin Bitcoin ETF sürecine benzediğini dile getirdi. “SEC ve başvuran taraflar arasında diyalog trafiği olmasını bekliyoruz, şu ana kadar da böyle bir süreç başlamadı ancak uzun vadede bu ETF’lerin onaylanacağını düşünüyoruz.”

Bu içerik en son 25 Nisan 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN