Cboe borsası, Ethereum ETF’lerinin işleme açılacağını duyurdu

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Cboe borsası, Ethereum ETF’lerinin işleme açılacağını duyurdu

Ethereum ETF’lerinin bir kısmının işlem göreceği Cboe platformu, bu ETF’lerinin işlem görmeye başlayacağını açıkladı. Bu ETF’ler arasında Fidelity Ethereum Fund, Franklin Ethereum ETF, Invesco Galaxy Ethereum ETF, VanEck Ethereum ETF ve 21Shares Core Ethereum ETF bulunuyor. Bildirimde bulunan firmaların, güncellenmiş kayıt beyanlarına göre son ücretleri de belli oldu. Fidelity, ücretini yüzde 0.25 olarak belirledi ve 2024 sonuna kadar bu ücreti kaldıracağını söyledi. Franklin Templeton, fonun ilk 10 milyar dolarlık varlıkları için 31 Ocak 2025’e kadar ücretini kaldıracağını belirtti. VanEck, fon borsada listelendikten sonraki bir yıl boyunca ilk 1.5 milyar dolar için ücretini kaldıracağını açıkladı. 21Shares, ücretini yüzde 0.21 olarak belirledi ve hisseler listelendikten sonra altı ay boyunca veya ilk 500 milyon dolarlık varlık için (hangisi önce gerçekleşirse) bu ücreti kaldıracağını duyurdu. Invesco ise ücretini yüzde 0.25 olarak açıkladı.

Ripple’dan SEC açıklaması geldi

Ripple CEO’su, SEC ile süregelen davalarına dair, ‘çok yakında’ hukuki bir çözüm beklediğini söyledi. CEO Brad Garlinghouse, yakın zamanda Bloomberg ile yaptığı bir röportajda Ripple’ın SEC ile aktif olarak uzlaşma görüşmeleri yapıp yapmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı ancak bekleyen hukuki meselelerin “çok yakında” çözüme kavuşmasını beklediğini söyledi. Geçtiğimiz hafta; Ripple baş hukuk görevlisi Stuart Alderoty, X platformu üzerinden, yıllardır süren davaya ilişkin verilen karışık kararının birinci yıl dönümünü kutlamış ve süren davaya ilişkin XRP’nin menkul kıymet olmadığı yönündeki kararın değişmeyeceğini vurgulamıştı.

Etherfuse’dan tohum finansman turu

Tokenizasyon platformu Etherfuse, 12.5 milyon dolar değerleme ile tohum finansman turunu tamamladı. Gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon platformu olan Etherfuse, 3 milyon dolarlık bir tohum finansman turunu tamamladı. Kurucu ortak ve CEO David Taylor, The Block’a yaptığı açıklamada, girişimin ocak ayında tohum finansman turu için fon toplamaya başladığını ve mayıs ayında kapattığını söyledi ve Etherfuse’un değerlemesini 12.5 milyon dolara çıkardı. Etherfuse’un şu anda dört adet kısa vadeli borç ürünü var. Bunlar tokenlaştırılmış şekildeki Meksika Federal Hazine Sertifikaları (CETES), Brezilya ulusal hazine bonoları (NTS), İspanya ve Almanya’dan Avrupa Birliği tahvilleri ve ABD hazine bonolarından oluşuyor.

Bu içerik en son 22 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN