BNP Paribas’dan, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF fonuna yatırım

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BNP Paribas’dan, Blackrock’ın spot Bitcoin ETF fonuna yatırım

Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan BNP Paribas, BlackRock’un spot Bitcoin fonundan alım yaptığını bildirdi. Yönetimi altında 600 milyar dolar varlık bulunduran şirketin Bitcoin yatırımcıları arasında yerini aldı.

ABD tarım dışı istihdam verisinin Bitcoin’e etkisi

Beklenenden zayıf gelen ABD tarım dışı istihdam verisiyle hem hisse senetleri hem de Bitcoin değeri artış yaşadı. Veri açıklandığı sırada 59 bin dolar civarından işlem gören Bitcoin 65 bin dolara kadar yükseldi.

Grayscale’in dönüştürülmüş spot Bitcoin ETF’i günü ilk kez girişle kapattı

Grayscale’in GBTC spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), 3 Mayıs 2024’ten bu yana ilk defa günlük net fon girişine tanık oldu ve 78 günlük ardışık çıkış serisine son verdi. ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin 11 Ocak 2024’te işlem görmeye başlamasından bu yana GBTC’de yaşanan kümülatif çıkış 17,5 milyar dolardan fazla oldu. Ancak yüksek ücretli fon 3 Mayos günü 63 milyon dolar değerinde giriş yarattı.

Bu içerik en son 6 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN