BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i 250.000 BTC topladı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i 250.000 BTC topladı

Spot Bitcoin ETF’lerine 29 Mart haftasında net pozitif giriş yaşandı. Bitcoin fiyatını baskıladığı düşünülen Grayscale fonundaki çıkışlar ise haftanın son gününde 105 milyon dolar ile düşük seyretti. Grayscale 23 milyar doları aşan Bitcoin varlığı ile Bitcoin ETF’leri konusunda liderliğini koruyor. Ardından 17 milyar dolar ile BlackRock ve 10 milyar dolar ile Fidelity geliyor.

Londra ve Hong Kong’ta spot Bitcoin ETF’i içn hazırlıklar başladı

Hong Kong’ta spot Bitcoin ETF’leri için gereklilikler yayımlandı. Bunun ardından da spot Bitcoin ETF’i başvurusunu şubat ayında yapan Venture Smart Financial Holdings Limited (VSFG), onay için ülkenin finansal regülatörü ile aktif bir şekilde görüştüklerini açıkladı. Görüşmelerde her şeyin yolunda gitmesi durumunda mayıs ayında spot Bitcoin ETF’ini piyasaya sürmeyi hedefliyorlar. Londra Borsası da Bitcoin ve Ethereum ETF’lere benzeyen ETN’leri 28 Mayıs’ta işleme açacak.

Ethereum’da validatör sayısı 1 milyonu geçti

Ethereum’da validatör sayısı 1 milyonu geçti ve stake edilen ETH miktarı yaklaşık 32 milyon ile son durumda toplam arzın %26’sını oluşturuyor. 2024 yıl sonunda gelecek Ethereum’un Pectra güncellemesi 32 yerine 2048 Ether kilitlenmesine imkan tanıyarak doğrulayacı sayısında düşüşe ve operasyonel verimlilikte artışa yol açacak.

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN