Bitcoin’de son durum

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin’de son durum

Bitcoin’in (BTC) fiyatı, temmuz ayının başındaki düşüşünü toparlıyor. Dün gece saatlerinde 65 bin dolara kadar çıkan Bitcoin fiyatı haberin yazıldığı saat itibarıyla 63 bin dolar civarında seyrediyor. Hafta sonu toparlanmaya başlamadan önce yaklaşık 10 gün boyunca 60.000 doların altında işlem gören Bitcoin; ayın başlarında özellikle MT Gox ve Alman hükümetinin bitcoin satışlarından kaynaklanan ciddi satış baskısı endişeleriyle tetiklenmişti.

Alman hükümetinin Bitcoin cüzdanları sıfırlandı

Alman hükümeti, ocak ayında korsan film sitesi Movie2K’dan ele geçirdiği 50.000 BTC’yi 18 Haziran 2024’ten bu yana farklı kripto para işlem platformlarına ve piyasa yapıcılarına göndererek piyasada önemli bir satış baskısı yaratıyordu. Arkham Intelligence tarafından derlenen verilere göre, 12 Temmuz 2024 Cuma günü, Alman hükümetinin cüzdanı farklı işlem platformu cüzdan adreslerine son Bitcoin’lerini aktardı ve sıfır bakiyeye ulaştı. Son dönemde piyasada satış baskısı yaratan önemli konulardan biri ortadan kalkmış oldu.

ABD spot bitcoin ETF’leri yedi günlük pozitif seride

ABD’deki 11 spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), hafta başında 301 milyon dolarlık günlük net giriş bildirdi ve pozitif serisini yedi güne çıkartmış oldu. Net varlık değeri açısından en büyük spot bitcoin ETF’i olan BlackRock’ın IBIT’i, günün en büyük net girişini 117.25 milyon dolar ile kaydetti. Bu fon, aynı zamanda pazartesi günü 1.24 milyar dolarlık hacimle en çok işlem gören Bitcoin ETF’i oldu. Ark Invest ve 21Shares’in ARKB’si, net girişlerde 117.19 milyon dolar ile yakından takip etti. Fidelity’nin FBTC’si 36.15 milyon dolarlık net giriş görürken, Bitwise’ın BITB’si pazartesi günü 15.24 milyon dolarlık giriş kaydetti. VanEck, Invesco, Galaxy Digital ve Franklin Templeton’dan gelen fonlar da dün net girişler kaydetti. Spot Bitcoin ETF’lerine son 7 işlem gününde yaklaşık 1.5 milyar dolar giriş yaşandı.

Bu içerik en son 16 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN