Bitcoin’de HODL devam ediyor

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin’de HODL devam ediyor

Bitcoin’de HODL devam ediyor. On-chain (zincir üstü) veri platformu Glassnode’un açıkladığı veriye göre dolaşımdaki Bitcoin’lerin yüzde 75’i son altı aydır hiç hareket etmedi. 11 Ağustos haftasında ise bu oran yaklaşık yüzde 50’ydi. ATH seviyesinden yüzde 21 düşen Bitcoin’in uzun zamandır hareket ettirilmemesi uzmanlar tarafından farklı şekillerde yorumlanıyor. Uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin’i değer saklama aracı olarak gördüğünü dile getiriyorlar. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi 28 seviyesinde ve “korku” bölgesinde. Son haftalarda Aralık 2022’den beri görülmemiş seviyelerine çekildi.

Kokular için yapay zeka

Yapay zeka şirketi Osmo, bilgisayarlara kokuları yorumlamayı öğretmeyi planlıyor. Çok karmaşık ve multi-disipliner mühendislik bilgilerini bir araya getirse de amacı oldukça basit. Osmo, “bu yeni çağda, nasıl görüntü ve ses oluşturabiliyorsak, bilgisayarlar aynısını kokular için de yapabilecek” diyor. Bunun için örnek koku molekülüne yani “koku haritasına” ihtiyaç olduğunu belirten şirket, bilgisayarların yapay zeka yardımıyla bu molekülleri yorumlayabileceğinin altını çiziyor. Şirket, bir moleküldeki tek bir bağı bile hareket ettirseniz koku çok güzelken rahatsızlık verici bir hale gelebilir, açıklamasını yaptı. Bu haberin ardından kokuların pazarlama ya da markalama çalışmalarında da kullanabileceği belirtildi.

Dijital varlıklarda lider BlackRock oldu

Blokzincir bilgi platformu Arkham’ın açıkladığı verilere göre BlackRock, yönetim altındaki dijital varlıklarla Grayscale’i geride bıraktı. Uzun zamandır bu alanda Grayscale sektöre öncülük ediyordu ancak BlackRock 21.6 milyar dolarlık varlıkla birinciliği elde etti. Bu alanda sadece iki fonunda 21.6 milyar doları olan BlackRock, dört fonla 21.2 milyar doları yöneten Grayscale’i geride bırakmış oldu.

Bu içerik en son 20 Ağustos 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN