Bitcoin halving’e sayılı blok kaldı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto para, blokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin halving’e sayılı blok kaldı

19 Nisan’da gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanması, madencilik ödüllerini 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşürecek. Bu, ağın 2009’daki başlangıcından bu yana dördüncü Bitcoin yarılanması olacak ve piyasaya sürülen yeni Bitcoin arzını daha da kısacak. Blokzincir üzerindeki her 210.000 blokta bir gerçekleşen bu olay yaklaşık 4 yıllık bir zaman döngüsüne denk düşüyor.

Bitcoin’de Powell etkisi

16 Nisan 2024 Salı günü Fed Başkanı Jerome Powell, Washington’da düzenlenen bir forumda ABD merkez bankasının yüzde2 olan enflasyon hedefine “muhtemelen yakın zamanda ulaşamayacağı” yorumunda bulundu. Fed başkanının faiz oranlarının yakın gelecekte düşmeyebileceğine yönelik yaptığı yorumlar Bitcoin’i etkiledi. Bitcoin 60 bin doların altını görüp hızlı bir toparlama ile tekrar 61 bin doların üzerine çıktı.

Grayscale’den ETF açıklaması

Grayscale’in ETF Başkanı David LaValle’ye 17 Nisan’da Bitcoin ve Ethereum harici diğer kripto para birimlerine dayalı ETF’lerin önümüzdeki iki ile üç yıl içinde onaylanabileceğini söyledi. Dijital varlıkların ETF’lerine giden yolun vadeli işlemler tarafındaki düzenlenmiş piyasadan geçtiğini; varlık piyasasının büyümeye ve olgunlaşmaya devam ettikçe de buradan gelişerek ETF’lere doğru evrileceğini düşündüğünü iletti. “Bunu Bitcoin ile yapabileceğimiz kanıtladık ve Ethereum için de çalışmalarımız devam ediyor.” diye sürdürdü.

 

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN