Bitcoin balinası 10 yıl sonra harekete geçti

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Bitcoin balinası 10 yıl sonra harekete geçti

Kimliği bilinmeyen bir kişi 10 yıldan fazla uzun bir süre bekledikten sonra 687 Bitcon’ini hareket ettirdi. Bitcoin balinası olarak da tanımlanabilecek kişi, bu on senelik zaman zarfında Bitcoin’lere hiç dokunmadı. Ocak 2014’te fiyatı 900 doların altında olan BTC, 60 bin doların üzerinde seyrediyor ve bu hafta hareket ettirilen 687 BTC’nin değeri 43 milyon doların üzerinde. Decrypt’e konuşan bir CryptoQuant yetkilisi, coin’lerin 2011’de blok ödülü olarak verildiğini belirtti.

Revolut’tan Birleşik Krallık hamlesi

Küresel bir fintech şirketi olan Revolut 7 Mayıs 2024 Salı günü yaptığı bir açıklamada Birleşik Krallık’taki bireysel müşterilere özel bir kripto para işlem platformu hayata geçireceğini duyurdu. Platformun adı ise Revolut X olacak. Şirket daha evvel ülkedeki işletmeler için verdiği kripto para hizmetini duraksatmış ve regülasyon ile ilgili belirsizlikler sebebiyle ABD’deki kripto hizmetini sonlandırmıştı. Revolut sözcüsünün The Block’a verdiği röportajda, platformun başlangıçta Revolut bireysel uygulamasında var olan varlıklarla hayata geçeceğini söyledi.

Salıncak eyaletlerde kripto etkisi

Digital Currency Group’un sonuçlarını açıkladığı online bir ankete göre ABD’de salıncak eyalet olarak tanımlayabileceğimiz eyaletlerde bulunan seçmenlerin %20’si kripto paralara dair politikaların önemli olduğu görüşünde. Michigani Ohio, Montana, Pennsylvania, Nevada ve Arizona’da ankete katılan 1201 kişinin yarısından fazlası başkan adaylarının kriptoya dair tutumlarına dikkat ettiklerini dile getirdi. Anket sonuçlarına göre katılımcıların %20-25’i ile kripto yanlısı seçmenlerin 3’te 1’i regülasyonlara odaklanılmasını ve yatırımcıların korunmasını talep ediyor.

Bu içerik en son 10 Mayıs 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN