Alman hükümetinden Bitcoin satışı

Paribu Gündem’de bugün Paribu Raporlama ve Araştırma Birimi Yöneticisi Semih Sercan Erkul; kripto parablokzincir ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Alman hükümetinden Bitcoin satışı

Siber suçlarla mücadele sırasında ele geçirdiği yaklaşık 50 bin BTC’den geçtiğimiz hafta 6500 adedini (yaklaşık 425 milyon dolar) borsalara hareket ettiren Alman hükümeti, 25 Haziran 2024 tarihinde borsalara 400 BTC (yaklaşık 24 milyon dolar) daha gönderdi. 26 Haziran 2024 Çarşamba günü açıklanan veriye göre ise 750 BTC (46,35 milyon dolar) daha transfer edildi. Bu transferlerin 250 BTC’si (15,41 milyon dolar) borsalara gönderilirken bu işlemler sırasında test amacıyla gönderilen 0.001 BTC’nin Flow Traders adındaki bir piyasa yapıcı kuruma gitmesi satışların bu kurum aracılığıyla yapılacağının sinyalini veriyor. Alman Hükümeti şu anda 45.609 BTC (2,81 milyar dolar) tutuyor.

Gensler, Spot Ethereum ETF’leri sürecinin ‘sorunsuz’ ilerlediğini söyledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler 25 Haziran 2024’te New York’ta düzenlenen Bloomberg Invest Zirvesi’ne katıldı. Spot Ethereum ETF’leri hakkında konuşan Gensler, “Zamanlamayı bilmiyorum, ama süreç sorunsuz ilerliyor. Asıl mesele, varlık yöneticilerinin tam açıklama yapması, böylece bu kayıt beyanlarının geçerli hale gelebilmesi. Kurumsal Finansman Bölümümüz, kariyerleri boyunca yüzlerce, belki binlerce kez bu işi yapıyor. Süreç sorunsuz işliyor — doğru açıklamaları yapmak varlık yöneticilerine bağlı.” dedi. Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, daha önceden spot Ethereum ETF’lerinin gelecek haftaya kadar piyasaya sürülmesini beklediğini söylemişti.

VanEck, spot Ethereum ETF’sini piyasaya sürdüğünde işlemlerden ücret almayacak.

25 Haziran 2024’te varlık yönetim şirketi VanEck’in yöneticisi, rekabetçi kalmak adına spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) için başlangıçta işlem ücreti almayacaklarını söyledi. VanEck dijital varlık araştırma başkanı Matthew Sigel, ETF.com’a yaptığı yorumunu referans alarak bir X gönderisinde, şirketin başlangıçta para kaybetse bile kripto ETF ücretlerinde lider olmayı hedeflediğini” yazdı. “Plan, hacimle telafi etmek; bu durumda, merkezi olmayan finans hacmi,” dedi ve şirketin daha fazla yatırımcının portföyüne Ethereum girmesini teşvik etmesini umduğunu ekledi.

Bu içerik en son 26 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN