Adidas ve Stepn’dan iş birliği

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Adidas ve Stepn’dan iş birliği

Adidas, Solana tabanlı fitness uygulaması Stepn ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Ortaklık kapsamında, Adidas’ın ikonik koşu modellerinden esinlenilen 1.000 adetlik bir NFT koleksiyonu piyasaya sürüldü. NFT pazar yeri Mooar aracılığıyla 17 Nisan’da yayınlanan koleksiyon, yüzde 50 satış başarısını ilk günlerde yakaladı. Bu ilk NFT koleksiyonu, Adidas ve Stepn’in bir yıllık ortaklık çerçevesinde gerçekleştireceği daha fazla NFT ihracı ve gerçek ürünlerden oluşan fiziksel iş birliklerinin başlangıcı niteliğinde. Stepn, daha önce de Asics markası ile benzer bir ortaklık kurmuştu. Stepn CEO’su Shiti Manghani, bu “fiziksel ve dijital” (phygital) iş birliğinin, yaşam tarzı odaklı uygulamaların geleceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Sui, web3 odaklı oyun cihazını duyurdu

Birinci katman blokzincir çözümü olarak konumlanan Sui, yeni bir web3 odaklı oyun cihazı duyurdu. “Sui SuiPlay0X1” olarak adlandırılan bu cihaz, Sui blokzinciri ile doğrudan entegre olacak ve cihaz, Playtron’un çoklu platformu destekleyen oyun işletim sistemi üzerinde çalışacak. Cihazın piyasaya sürülmesi için en erken tarih olarak 2025 yılı işaret ediliyor. Sui’nin, kullanıcıların Sui cüzdanlarını işletim sistemi düzeyinde entegre etmesiyle oyun geliştiricileri kullanıcılara doğrudan ödüller dağıtabilecek.

Konvoy Ventures oyun raporunu yayınladı

Konvoy Ventures, oyun sektöründeki yatırımları incelediği bir rapor yayınladı. Rapora göre 2024 yılının ilk çeyreğinde oyun şirketlerine yönelik risk sermayesi yatırımları, bir önceki çeyreğe göre yüzde 94 artış gösterdi ve 594 milyon dolara ulaştı.

Yatırım miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 düşük olsa da, bir önceki çeyreğe göre artış gösterdi. Ayrıca, yatırım alan şirket sayısı da bir önceki çeyreğe göre yüzde 28 artış gösterdi. İçerik geliştirme şirketlerine yapılan yatırımlar öne çıktı, en büyük 10 içerik yatırımının toplam değeri 333 milyon dolar olurken, en büyük 10 teknoloji ve platform şirketine yapılan yatırımlar 90 milyon dolar seviyesinde kaldı.

 

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN