a16z’den 30 milyon dolarlık yatırım

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

a16z’den 30 milyon dolarlık yatırım

Girişim sermayesi şirketi a16z, oyun girişimlerine 30 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, 30 milyon dolarlık yatırımın AR, VR, web3 gibi teknoloji ve oyunun keşistiği noktalara aktarılacağı belirtildi. 30 milyon dolar, şirketin erken dönem hızlandırma programı olan SPEEDRUN üzerinden önümüzdeki 45 gün boyunca farklı projelere dağıtılacak. 1 Nisan 2024’te X üzerinden yapılan açıklamada programa katılan her start-up’un 750 bin dolar alacağı da verilen detaylar arasında.

ChatGPT’ye erişmek artık daha kolay

OpenAI, artık kullanıcıların hesaplarına giriş yapmasına gerek duymadan ChatGPT 3.5’i kullandıracak. Hesap açmadan ve hesaba giriş yapmadan geçmiş veriler tutulmayacak ve sonradan erişiemez olacak. Bu kararın arkasındaki sebep ise daha fazla kişinin yapay zekanın potansiyelinden faydalanmasını sağlamak. Şirketin yaptığı açıklamaya göre dünya üzerinde 100 milyon kişi bu teknolojiyi kullanıyor.

Arjantin’den kripto varlık işlem platformlarına regülasyon

Arjantin, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının ülkede yasal olarak faaliyet göstermeleri için gereklilikleri açıkladı. Ülkenin menkul kıymetler düzenleyicisi, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının ülkenin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) tavsiyelerine uygun olarak faaliyet göstermesi gerektiğini söyledi. Şirketlerin ülkenin Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (CFT) yasalarında yapılan reformların bir parçası olarak Arjantin hükümetine kaydolması gerekiyor. Resmi makamdan yapılan açıklamada kayıt olmayan ve gereklilikleri yerine getirmeyen şirketlerin faaliyetlerine izin verilmeyeceği belirtildi.

Bu içerik en son 11 Haziran 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN