Paribu sponsorluğunda yayınlanan Yekta Kopan ile Yarının Dünyası’nın bu haftaki konukları İKSV Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve Paribu Danışma Kurulu Üyesi Cemil Şinasi Türün oldu. Hem dijitalleşmenin hem de blokzincirin kültür ve sanat dünyasına etkileri ele alındı.
Cemil Şinasi Türün, pandemiyle gelen çevrimiçi iletişimin blokzinciri anlatmayı kolaylaştırdığını dile getirirken; Kerem Ayan da bu durumun, festival programlarının sarkması dışında radikal değişiklikler yaratmadığına değindi.
NFT’nin sanat dünyasına etkisi
Sinemanın NFT ile olan ilişkisine değinen Cemil Şinasi Türün, “NFT önemli bir araç. Sadece görsel sanatlardaki dijital eser yapanları ilgilendiriyor gibi görünse de her sanat dalı için işe yarayacak bir araç. Sinemaya veya dizilere baktığınızda, şu anki düzende sadece yapımcı her şeyin sahibi gibi ilerliyor. Halbuki NFT ile bir eserin hakları olduğu gibi tokenize şeklinde token ediliyor. Ve yapılan her satışta sanatçılara tekrar pay veriliyor. Bu da yaratım ortamını tamamen değiştiriyor” dedi.
NFT ile birlikte festival dünyasındaki sponsorluklar ve iş birlikleri de konuşuldu. Kerem Ayan, Paribu’nun İKSV AltKat ve Film Festivali sponsorlukları ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Festivallerde her şey eskisinden daha zor. Bu yüzden bizler için mali destekler ve sahiplenmeler çok önemli. Paribu fazlasıyla sahipleniyor ve böyle olunca biz çok mutlu oluyoruz.”
Blokzincir teknolojisiyle desteklenecek festivaller, sanat dünyası ve kripto paralar arasındaki ilişkinin yoğunlaşması gibi başlıkların konuşulduğu programın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bu içerik en son 26 Ekim 2022 tarihinde güncellenmiştir.