Paribu, kurumsal müşteriler için dijital varlık saklama hizmeti sunan “Paribu Custody”yi duyurdu

Paribu, dijital varlık ekosistemine kurumsal çözümler sunan Paribu Custody hizmetini duyurdu. ColdShield® teknolojisiyle donatılan ve dijital varlık saklamada Türkiye’de tek olan bu üstün hizmet, küresel ölçekte de rakiplerinden ayrışıyor.

Paribu Custody, bağımsız cüzdanlar ve güvenli bir uçtan uca altyapı sağlayarak, dijital varlıklarını saklamak ve kendi yönetiminde tutmak isteyen bankalar, finansal kurumlar, kripto varlık alım satım platformları ve blokzincir ekosistemindeki girişimler başta olmak üzere pek çok kuruma dijital varlık saklama altyapı hizmeti sunacak. 

ColdShield® teknolojisi

Paribu Custody ekibi tarafından geliştirilen ColdShield® teknolojisi, MPC, SGX ve HSM teknolojilerini bir araya getirerek oluşturduğu çok katmanlı güvenlik mimarisiyle müşterileri için mutlak varlık güvenliği sağlıyor. Bu güvenlik mimarisi, müşterilerin özel anahtarlarını birden fazla parçaya bölüp farklı taraflara dağıtmasına olanak sağlıyor. Dağıtılan bu parçalar, tamamen izole ortamlarda tutuluyor ve özel anahtar parçalarına hiçbir kişi ya da kurum erişim sağlayamıyor. Özel anahtar parçalarının transfer esnasında bile bir araya gelmesini gerektirmeyen ve her tarafın kendine ait parçayı kullanarak kısmi imza oluşturmasını sağlayan bu yöntem, üstün mimarisiyle tek hata noktası riskini de ortadan kaldırıyor.

Dijital varlıkların geleceği

Paribu Custody’nin, tescilli ColdShield® teknolojisi ile sunduğu hizmet, bugünün dünyasında dijital varlıkların güvenli şekilde saklanmasını sağlıyor. Diğer yandan gayrimenkul, kıymetli evrak, resmi belgeler, etkinlik biletleri ve sanat eserleri gibi tüm gerçek dünya varlıklarının (RWA) tokenize edileceği yarının dünyasında, bu tokenize varlıkların uçtan uca güvenli şekilde muhafaza edilmesine olanak tanıyacak altyapı geliştirilmeye ve ihtiyaçlara cevap olmaya devam ediyor.

Kurumlar bu hizmeti hangi amaçlarla kullanabilir?

Bankalar ve finansal kurumlar, Paribu Custody’nin sunduğu güvenli dijital varlık saklama ve yönetim çözümlerini kullanarak kripto varlık hizmetlerini çeşitlendirebilir. Kripto varlık alım satım platformları, müşteri fonlarını güvenli ve mevzuata uyumlu bir şekilde saklamak için bu hizmetten faydalanabilir. Blokzincir ekosistemindeki girişimler yatırımcı varlıklarını güvenli bir şekilde saklayarak operasyonel riskleri en aza indirgeyebilir ve tabi oldukları mevzuata uyum sağlayabilir.

Daha fazla bilgi almak için Paribu Custody’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu içerik en son 22 Ekim 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN