Yalan ETF haberi veren kişi yakalandı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Yalan ETF haberi veren kişi yakalandı

Ocak ayında SEC’nin (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) resmi X hesabını hacklediği iddiasıyla 25 yaşındaki Eric Council Jr., FBI tarafından gözaltına alındı. 17 Ekim’deki açıklamaya göre, Council Jr. kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya. Ocak 2024’te SEC’nin X hesabını hackleyen grubun bir parçası olduğu ve ABD’nin ilk spot Bitcoin ETF’lerini onayladığını iddia eden sahte bir paylaşım yaptığı ileri sürülüyor. SEC Başkanı Gary Gensler, bu sahte haberin ardından yaptığı açıklamada, spot Bitcoin ETF’lerinin henüz onaylanmadığını belirtti ve hesaplarının hacklendiğini doğruladı.

ABD’de stabil kripto para kullanımı geriliyor mu?

Chainalysis’in 17 Ekim tarihli raporu, ABD’deki stabil kripto para kullanımının 2024’te küresel piyasalara göre yavaşladığını gösteriyor. 2023’te ABD merkezli işlem platformlarında stabil kripto para işlemlerinin payı %50 civarındayken, bu oran 2024’te %40’ın altına düştü. Buna karşılık, ABD dışındaki platformlarda stabil kripto para işlemleri 2023’ten bu yana artış gösterdi. Chainalysis, bu düşüşün ABD piyasalarındaki stabil kripto para faaliyetlerinde keskin bir gerilemeyi değil, global pazarlarda stabil kripto paraların genişleyen rolünü yansıttığını vurguluyor. Ayrıca, ABD’deki regülasyonların stabil kripto para adaptasyonunu zorlaştırdığı da belirtiliyor.

Kripto varlıklar ABD seçimlerinde belirleyici olabilir mi?

The Digital Chamber tarafından yapılan bir anket, yaklaşık 26 milyon ABD seçmeninin kripto yanlısı politikaları öncelik olarak gördüğünü ortaya koyuyor. Ankete katılanların %16’sı, oy verecekleri adayı seçerken kripto politikalarının “çok” ya da “son derece” önemli olduğunu ifade ediyor. Hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler arasında geniş bir destek gören bu yaklaşım, kripto endüstrisinin yeni başkan ve Kongre için önemli bir gündem maddesi olacağını gösteriyor.

 

Bu içerik en son 18 Ekim 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN