Paribu’nun Gelecek için Dayanışma Fonu ile destekleyeceği sivil toplum kuruluşları belirlendi

Paribu ve Sivil Toplum için Destek Vakfı’nın başlattığı Gelecek için Dayanışma Fonu ile 2024 dönemi kapsamında desteklenecek 4 kuruluş belirlendi.  

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen depremlerin ardından Paribu ve Sivil Toplum için Destek Vakfı, Gelecek için Dayanışma Fonu’nu hayata geçirdi.

Fon, afetten etkilenen gençlerin iyi olma hâlini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerine destek veriyor. 2024 dönemi kapsamında ise 4 STK’ya toplam 2.440.150 TL hibe desteği sağlanacak. 

Yeni dönemde hangi STK’lar desteklenecek?

Fon kapsamında Bulgurcu Vakfı (Bavak), “Geleceğin Işığı: Kız Öğrencilerle İyi Yaşam Atölyesi” projesiyle 602.800 TL hibe desteği aldı. 

Bulgurcu Vakfı (Bavak), Hatay’da yürüteceği proje ile lise düzeyinde öğrenim gören kız çocuklarının mühendislik mesleğine dair farkındalıklarını artırarak, bu alandaki potansiyellerini keşfetmelerini ve kariyer yönelimlerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, Hatay ve çevre illerdeki üniversitelerin mühendislik bölümlerinde eğitim gören genç kadınların okul süreçlerini destekleyerek, mesleki becerilerini artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Gelecek için Dayanışma Fonu’ndan faydalanan bir diğer kuruluş ise Dayanışma İnsanları Derneği (DİD) oldu. “Sanat Yoluyla Dayanışma” projesi ile 603.750 TL hibe alan dernek, proje kapsamında Adıyaman’da ikamet eden gençlerin iyi olma halini desteklemek amacıyla dernek merkezini kültür sanat faaliyetleri için uygun hale getirecek. Bu doğrultuda 20 kültür sanat atölyesi düzenleyecek ve insan hakları temelli film gösterimleri gerçekleştirecek. 

Dernek, ayrıca hibe kapsamında Deprem Bölgesindeki Gençlere Yönelik Kültür Sanat Etkinlikleri Rehberi hazırlamayı da planlıyor. 

Hasat Derneği ise “‘Sanat Ne İşe Yarar?’ Hatay’ı Sanatla Düşünmek” projesi ile 623.600 TL hibe desteği aldı. Proje kapsamında dernek, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde gençlerin aktif olarak katılımını ve yaşadıkları şehirle sanat yoluyla yeniden bağ kurmalarını desteklemek amacıyla atölye çalışmaları yürütecek. Bu amaç doğrultusunda, atölye çalışmalarının tasarımı ve uygulanmasında görev alacak; sanatçılar, uzmanlar, gençlik ve sanat odaklı STK temsilcilerinin yer aldığı bir Danışma ve Uygulama Ekibi kurulacak. Ekibin Hatay’da kültürel ve sanatsal olarak kent üzerine çalışılabilecek lokasyonları ve rotaları belirlemesi hedefleniyor.

Kırmızı Çocuklar Derneği (Kırmızı Çocuklar) ise “Geleceğe Doğru” projesi ile hibe alan kuruluşlar arasında. Fon kapsamında 610.000 TL hibe alan dernek, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 14-18 yaş arası gençlerin eğitim hakkına erişimini destekleyerek; okul terkini önlemek ve gençlerin gelecekteki istihdam olanaklarını güçlendirmek amacıyla kariyer planlama atölyeleri ve danışmanlık desteği sağlayacak. Bu amaç doğrultusunda yetenek eğilim araştırması gerçekleştirecek olan dernek, 400 gence ve ebeveynlerine yönelik ön test çalışmaları yapacak. 

Mentör Kardeşim Programı aracılığıyla akran öğrenmesini güçlendirecek olan dernek, gençlerin üniversiteye giden akranlarıyla bir araya gelmelerini sağlayacak. Son olarak, dernek Kahramanmaraş’taki kamu kurumlarından, STK’lardan, özel sektörden, öğrenci gruplarından ve üniversitelerden temsilcileri bir araya getirerek gençlerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak iş birliği seminerleri düzenleyecek.

Bu içerik en son 15 Ekim 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN