Roblox’un içerik üreten kullanıcılarının gelirleri bir yılda yüzde 61 arttı

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Roblox’un içerik üreten kullanıcılarının gelirleri bir yılda yüzde 61 arttı

Roblox, içerik oluşturucularının gelir elde etmeleri için yeni bir yol sunacağını duyurdu. Yakında, avatar paketleri ve farklı öğelerden oluşan koleksiyonlar hem pazar yerinde hem de deneyimler bölümünde satışa sunulacak. Roblox’un Ekonomi Başkan Yardımcısı Enrico D’Angelo, bu yeniliğin kullanıcıların tam görünüm oluşturabilmeleri için büyük kolaylık sağladığını belirtti. Ayrıca, 50.000 Robux kazanan yaratıcı sayısının yüzde 85, toplam yaratıcı kazançlarının ise yüzde 61 oranında arttığı açıklandı. Bu gelişme, yaratıcılara tam vizyonlarını sergileme ve kazançlarını artırma fırsatı sunuyor. 50.000 Robux yaklaşık olarak 500 dolara tekabül ediyor.

GameSwift oyuncularına kullanmadıkları GPU’larından para kazanmayı vadediyor

GameSwift, Fetch.ai’nin yapay zeka ajanlarını entegre eden ilk web3 oyun projesi olacak. Fetch.ai’nin yapay zeka teknolojisi, GameSwift’in ana uygulaması olan GameSwift Launcher’a entegre edilecek ve bu sayede kullanıcıların kullanılmayan GPU gücünü yapay zeka geliştirmelerine katkı sağlamaları ve kâr elde etmeleri sağlanacak. GameSwift, Fetch.ai Vakfı’na ilk web3 oyun partneri olarak katılarak oyun dikeyinde liderlik yapacak. Bu iş birliği, yapay zeka destekli oyun özellikleri sunarak oyuncu etkileşimini artırmayı ve oyun sektöründe yenilikler getirmeyi hedefliyor.

Bir dönemin popüler web3 sosyal ağı Friend.Tech kapanıyor

Web3 odaklı sosyal ağ olan Friend.Tech, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler üzerindeki kontrolü bırakmasıyla kapandı. Başlangıçta büyük bir ilgi ile karşılaşan platform, zaman içinde zayıf kalan bir airdrop ve versiyon 2 sürümünün lansmanı ile bu ilgiyi koruyamadı. Ağustos 2022’de hayata geçirilen platform önemli bir başarı yakalasa da giderek protokol gelirleri düştü ve geliştiricilerin kontrolü bırakmasıyla yeni özelliklerin eklenmesi imkânsız hale geldi. Diğer yandan Bluesky, X’in Brezilya’da yasaklanmasından sonraki 3 gün içinde 1 milyon yeni kullanıcı kazandı. Merkeziyetsiz bir sosyal medya platformu olan Bluesky, hızla büyüyerek ürün-pazar uyumunu sağlama yolunda ilerliyor ve rakiplerinden farklı olarak daha fazla kullanıcıya ulaşmaya devam ediyor.

Bu içerik en son 17 Eylül 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN