Apple’dan Epic Games’in uygulama mağazasına onay

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Ventures Yöneticisi Erman Taylan, oyun, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:  

Apple’dan Epic Games’in uygulama mağazasına onay

Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) kapsamında Epic Games, kendi uygulama mağazasını açarak popüler oyunu Fortnite’ı iOS platformuna geri getirmeyi planladığını daha önce duyurmuştu. Ancak Apple, Epic Games’in uygulama marketinin App Store’a çok benzediğini düşündüğü için başvuruyu iki kez reddetmişti. Bu iki reddinin ardından ardından Apple, Avrupa düzenleyicilerine yapılan itirazla Epic Games’in uygulama marketini onayladı. Yeni Dijital Pazarlar Yasası, Epic Games’in iOS’ta kendi uygulama mağazasını açması ve Fortnite’ı platforma geri getirmesine verdiği iznin yanı sıra Apple’a ödediği komisyon oranlarını da azalttı. 

Illuvium’dan üç yeni web3 oyunu

Ethereum üzerinde açık dünya oyunları geliştiren Illuvium, 25 Temmuz 2024’te Overworld, Arena ve Zero adında üç yeni web3 oyunu yayınladı. Illuvium CEO’su Kieran Warwick, yola çıktıklarında stüdyo olarak tek bir oyun geliştirme hedefinde olduklarını ancak sonrasında kurucu ortak olan kardeşlerin farklı türlere yönelmesi sonucu birbiriyle bağlantılı 3 farklı oyun geliştirdiklerini aktardı. Warwick, AAA kategorisindeki en hızlı oyunu geliştirdikleri iddiasında.

Illuvium oyunlarında ilerleme ve oyun içi objeler diğer oyunlarla otomatik olarak paylaşılıyor, dileyen kullanıcı bunları satabiliyor ya da oyunun para birimi olan ILV token’ı satın alabiliyor. ILV token sahibi olan oyuncular, oyunun özelliklerinde ve ekonomik parametreler gibi kararlarında söz sahibi oluyor. Illuvium oyunları bu token sahipleri tarafından, merkezi bir otorite olmadan yönetiliyor.  

Newzoo, Global Gamer Study raporunu yayınladı

Newzoo, farklı tüketici kuşakları ve onların oyun sektöründeki etkileşimleri hakkında bulgular içeren Global Gamer Study raporunu yayınladı. Rapora göre, yeni nesil oyuncular, hem oyunları oynayarak hem de diğer eğlence biçimleri ile oyunlarla ilgili içerik tüketerek ortama bağlı kalıyorlar. 73.000 küresel oyuncuyu kapsayan anket sonuçlarına göre, kendilerini Z Kuşağı ve Alpha Kuşağı olarak tanımlayan oyuncular, keşfetme fırsatı sunan açık dünya oyunlarını ve derin, ilgi çekici hikayeleri tercih ediyor. Bu oyuncular macera, dövüş ve nişancı türlerini de beğendiklerini belirtiyorlar.  Bunun yanında, oyunlarla ilgili içeriklere ulaşmak için Instagram, YouTube ve TikTok gibi platformları kullanıyorlar. Rapor, aynı zamanda söz konusu oyuncuların oyun içi satın almalara açık ve oyun sektörüne giren markalarla etkileşim kurmaya istekli olduğunu gösteriyor.

Bu içerik en son 29 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN