Goldman Sachs’tan tokenizasyon hamlesi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Goldman Sachs’tan tokenizasyon hamlesi

Fortune’un Goldman Sachs ile 10 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği röportajına göre Goldman Sachs 2024 bitmeden üç yeni tokenizasyon ürününü piyasa sürmeye hazırlanıyor. Bankanın Dijital Varlıklar Bölümü Küresel Direktörü Matthew McDermott ile yapılan röportajda, müşterilerin artan ilgisi sebebi ile bu kararın alındığı belirtildi. Ancak bu ürünler başlangıçta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da kullanılacak. Röportajda aynı zamanda, bankanın bireysel müşterilerden ziyade finans alanında hizmet veren kurumsal müşterileri hedeflediği de söylendi.

Kripto girişimcileri ABD ve Kanada’dan uzaklaşıyor

Alliance’ın açıkladığı ve kripto girişimcilerine dair önemli içgörüler sunan verilere göre, 2024’ün ilk yarısında ABD ve Kanada, kripto girişimlerinin hayata geçtiği ülkeler içindeki lider pozisyonlarını Avrupa’ya kaybetmiş durumda. 10 Temmuz 2024’te yayınlanan verilere göre yılın ilk yarısında Avrupa, ABD ve Kanada’yı geride bırakarak yüzde 31.4’lük bir oranla birinciliği elde etti.Kripto girişimlerinde üçüncü sıradaki Asya’nın oranı ise 26.8. Dikkate değer bir diğer sonuç ise Afrika’ya ilişkin. Yılın ilk yarısında Afrika’da hayata geçen kripto girişimlerinin oranı ise yüzde 5’i aşmış durumda.

Trump Bitcoin 2024 konferansında konuşacak

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bu ay düzenlenecek olan Bitcoin 2024 konferansında konuşmacı olacak. Trump, Nashville, Tennessee’de 25-27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Bitcoin 2024 konferansında konuşmacı olacak. Başkanlık yarışı içinde olduğu rakibi Biden’ın ekibi ise dijital varlıklarla ilgili politikalarda yönlendirme almak amaçlı kripto varlık endüstrisi ile görüşme halinde.

Bu içerik en son 11 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN