Standard Chartered’dan Bitcoin için ATH beklentisi

BloombergHT’de yayınlanan Akıllı Para programına konuk olan Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, kripto para ve finans sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Günün öne çıkan başlıkları şöyle:

Circle, MiCA’dan sonra lisans alan ilk ihraçcı oldu

Stabil kripto para ihraçcısı Circle, Avrupa Birliği’nin kabul edip yürürlüğe koyduğu MiCA’dan sonra lisans alan ilk stabil kripto para ihraççıcı oldu. MiCA gerekliliklerine göre düzenleyici onayı alan Circle’dan açıklamayı yapan kişi ise şirketin kurucu ve CEO’su olan Jeremy Allaire. 1 Temmuz 2024’te yapılan açıklamada, Circle’ın çıkardığı USDC ve EURC’nin yeni kurallar çerçevesinde lisans aldığı belirtildi. CEO ayrıca, Fransa’nın dijital varlık düzenlemeleri konusundaki ileriye dönük duruşunu ve Circle’ın Fransız İhtiyati Denetim ve Çözüm Otoritesi (ACPR) ile olan çalışma ilişkisini gerekçe göstererek Circle’ın şirketin Avrupa merkezi olarak Fransa’yı seçtiğini duyurdu. Allaire buna ek olarak, dijital varlıklar için ilk kapsamlı düzenleyici çerçeve olan Avrupa Birliği’nin düzenleyici revizyonunun tarihsel önemini de dile getirdi.

7000 ETH yıllar sonra hareket etti

Ether ICO’sundan kaldığı düşünülen Ether’ler yıllar sonra ilk kez hareket ettirildi. Token başına 0.31 dolar ICO fiyatıyla 7000 ETH, bu hafta içinde bir kripto para işlem platformuna transfer edildi. Bugünkü değeri 24 milyon dolardan fazla olan Ether’lerin sahibi olan cüzdanda hala 40.000 ETH olduğu tahmin ediliyor. Cüzdanda 210 gündür hiçbir hareket gözlemlenmemişti.

Standard Chartered’dan Bitcoin için ATH beklentisi

Standard Chartered Bitcoin fiyatı ile ilgili tahminini açıkladı. Dijital Varlıklar Yöneticisi Geoggrey Kendrick’e göre Biden seçim yarışında kalmaya devam ederse Bitcoin ağustos ayında yeni bir ATH yapabilir ve seçim gününe kadar 100.000 dolara ulaşabilir. Bunun sebebi, Biden’ın seçim yarışında kalmasının Bitcoin ve madenciler için “olumlu” açıklamalar yapan Trump’a yarayacağının düşünülmesi. Ancak Biden’ın seçim yarışından çekilmesi halinde, bankanın Bitcoin tahmini aşağı yönlü.

Bu içerik en son 3 Temmuz 2024 tarihinde güncellenmiştir.

Paribu

Türkiye’nin alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu.

 

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN